"Σφάζονται" στο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια , λέει ο σοφός λαός μας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η περίοδος που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κυκλοφορούσαν πάντα αγκαλίτσα τελείωσε ανεπιστρεπτί. Η τριάδα των βουλευτών Θελερίτη, Ψυχογιού και Τσόγκα, μαζί με τους δύο γενικούς γραμματείς υπουργείων Δέδε και Κασίμη, έχουν γίνει από πέντε χωριά- χωριάτες.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία θα εκλέξει έναν μόνο βουλευτή. Αυτό σημαίνει ότι ένας θα επιβιώσει και υπόλοιποι θα τεθούν στο περιθώριο.
Η Μαρία Θελερίτη θεωρεί τον εαυτό της πρωτοκαπετάνισσα στο νομό Κορινθίας και ίσως όχι άδικα. Όμως, η ηγεμονική της στάση έχει εκνευρίσει τους υπόλοιπους, τώρα μάλιστα που η προοπτική της εξουσίας δεν υπάρχει, κανείς δεν ανέχεται πλέον την αρχηγική της συμπεριφορά.
Ο Γιώργος Ψυχογιός, παρότι πρόκειται για ένα νέο, καλλιεργημένο και μετριοπαθή άνθρωπο, φέρεται να είναι σφόδρα δυσαρεστημένος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Θα πρέπει να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που θα τον βαρύνουν στην υπόλοιπη κοινωνική και επαγγελματική του ζωή, χωρίς να έχει καμία ελπίδα επανεκλογής. Η έκφραση «δίχως κέρδος, κέρατα» του ταιριάζει απόλυτα.
Ο Γιώργος Τσόγκας, θα συνεχίσει να είναι πιστός και υπάκουος στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τσιριτζάντζουλες που είχε κάνει με τον Φώτη Κουβέλη, δεν του επιτρέπουν να κάνει πάλι ζαβολιές στο κόμμα. Ένας επιπλέον λόγος για να παραμείνει υπάκουος, παρότι έχει τελειώσει πολιτικά, είναι ο κρυφοφανερός του πόθος, να μεταβιβάσει τα πολιτικά του παράσημα στην κόρη του.
Ο Γιώργος Δέδες είναι η πέτρα του σκανδάλου και η πηγή της ανακατοσούρας. Οι άριστες σχέσεις του με τον Χρήστο Σπίρτζη αλλά το κυριότερο με τον Νίκο Παππά, καθιστούν την υποψηφιότητα του κάτι παραπάνω από βέβαια. Όλοι οι συνυποψήφιοι γνωρίζουν ότι αν κατέβει ο Γιώργος, θα κάνει περίπατο. Εκφράζει άριστα τους ψηφοφόρους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει άριστες σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας. Ακόμα και οι μετριοπαθείς Συριζαίοι του 4%, στηρίζουν τον Γιώργο, αφού έχει καθαρά χαρακτηριστικά εξουσίας και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό σχόλιο εναντίον του.
Ο Μπάμπης Κασίμης κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί. Άχρωμος και άοσμος, έχει καταφέρει να έχει αντιπάθειες ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να περνά απαρατήρητος. Όμως είναι μεθοδικός και ξέρει να δρα χωρίς να φαίνεται, άρα σε ένα σύστημα αριστερής λογικής, είναι πάντα υπολογίσιμος. Βέβαια οι σύντροφοι του δεν ξεχνούν ότι τους είχε κοροϊδέψει όλους για να εκλεγεί αρχηγός της Κίνησης Πολιτών, όταν τους είχε υποσχεθεί εναλλασσόμενη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο.


Η κάθοδος του Γιώργου Δέδε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να παίρνει την πολιτική μπουκιά από το στόμα των υπολοίπων. Η καπετάνισσα Μαρία Θελερίτη πάντως δεν μένει απαθής, περιμένοντας τον πολιτικό της εξοστρακισμό αλλά με καλά μελετημένα χτυπήματα μέσα στο κόμμα, προσπαθεί να αποτρέψει την κάθοδο του Γιώργου Δέδε.
Πάρτε λοιπόν ποπ κορν, ξαπλώστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας και παρακολουθήστε την μάχη στην αρένα του Σύριζα Κορινθίας.
Η συνέχεια φαίνεται να είναι συναρπαστική…
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο:
parakato.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου