Έρευνα αποκαλύπτει πότε να πίνεις καφέ για μέγιστα αποτελέσματ



Μπορεί οι ειδικοί, οι γιατροί αλλά ακόμα κι οι φίλοι κι οι γνωστοί να συμβουλεύουν πολλές φορές ενάντια στους 4 με 5 καφέδες που πίνεις την ημέρα, όμως η αλήθεια είναι πώς έχεις εθιστεί πια.

Ίσως για αυτό να φταίει ότι δεν εκμεταλλεύεσαι την καφεΐνη τις κατάλληλες ώρες. Εκείνες τις στιγμές δηλαδή που θα σου δώσει τη μέγιστη ενέργεια. Αν τώρα απορείς με αυτό που σου γράφουμε, να σου αποκαλύψουμε πώς ο αμερικανικός στρατός -ναι, καλά διάβασες- ανακάλυψε έναν αλγόριθμο που σου δείχνει ακριβώς αυτό, όπως γράφει η ανταπόκριση του LiveScience.

Οι επιστήμονες μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαν τον αλγόριθμο που μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του καφέ μέχρι και 64%, χωρίς όμως να καταναλώνουμε τίποτα περισσότερο από μια φυσιολογική δόση. Αντίστοιχα τώρα για τους περισσότερο εθισμένους, μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης μέχρι και 65% χωρίς να έχουν έλλειψη ενέργειας ή να νυστάζουν.

Χρειάστηκαν βέβαια πολλές δοκιμές, πολλά πειράματα και μεγάλη εκπαίδευση του αλγόριθμου ώστε να αντιδράει σωστά στα δεδομένα που του δίνουν χωρίς να εκφράζει τρέλες. Φαίνεται όμως πώς τα κατάφεραν καλά.

«Αναπτύξαμε αλγόριθμους που δουλεύουν συνδυαστικά και μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε πότε και πόση καφεΐνη χρειάζεται κάθε ξεχωριστός άνθρωπος για να λειτουργήσει στο peak των δυνατοτήτων: στον κατάλληλο χρόνο, στην κατάλληλη ένταση και την κατάλληλη διάρκεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της έρευνα Jaques Reifman.

Δηλώσεις που μπορούν εύκολα να μπουν στα καλά νέα της ημέρας, μιας και πάντα ψάχναμε τη μαγική συνταγή για λιγότερο καφέ αλλά περισσότερη ενέργεια, χωρίς σχεδόν ποτέ να τη βρίσκουμε.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου