Πρωταθλητές της ακρίβειας στην αμόλυβδη


Τα καπέλα σε πρατήρια των νησιών φτάνουν και τα 0,40 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αττική αγγίζουν τα 0,20 ευρώ σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή
Όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά των υγρών καυσίμων, με τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης να έχουν εκτοξευθεί ακόμη και στα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» τα καπέλα σε πρατήρια των νησιών φτάνουν και τα 0,40 ευρώ σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή, ενώ οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο στο Λεκανοπέδιο αγγίζουν τα 0,20 ευρώ το λίτρο.

Η κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων αλλά και η άνοδος της μέσης τιμής της αμόλυβδης κατά 4 λεπτά το λίτρο, μέσα σε λίγες ώρες, στο όνομα της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών του πετρελαίου στα 77 δολάρια το βαρέλι, παρ'ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες καυσίμων έχουν αγοραστεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά ακολουθεί δικούς της κανόνες, όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες σε νησιά των Κυκλάδων οι τιμές έχουν εκτιναχτεί  ακόμη και στα 1,97 ευρώ το λίτρο, όπως στην Κίμωλο. Στην Αμοργό 1,96, στην Ανάφη 1,94, τη Μήλο 1,93, κοντά στα 1,90 κινούνται οι ανώτατες τιμές σε Σίφνο, Σαντορίνη, Νάξο.  Και ενώ η μέση πανελλαδική τιμή στις 9 Μαΐου μετρήθηκε στα 1,593 ευρώ το λίτρο.


Το καπέλο των 37,7 λεπτών αποδίδεται σύμφωνα με παράγοντες στο μικρό αριθμό πρατηρίων και στο κόστος μεταφοράς.

Αδικαιολόγητη είναι η ψαλίδα των τιμών πώλησης της αμόλυβδης εντός του Λεκανοπεδίου.

Στελέχη της αγοράς καυσίμων σχολιάζουν ως προς τις πολύ χαμηλές τιμές ότι υπάρχει υποψία για παράνομη δραστηριότητα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου