Γιώργος Δούρος | "Τσάρος" στην διαιτησία αλλά και στο Facebook..!


Ηταν και παραμένει "Τσάρος" για την  Ελληνική διαιτησία αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.
Για αυτόν έχουν γραφεί μυριάδες. Πολύ καλά και πολύ άσχημα.
Ομως παραμένει ένα όνομα που μετρά και στον τόπο του και στο ποδόσφαιρο της χώρας.
Πως τον θυμηθήκαμε;
Χθές με αφορμή την γιορτή άλλαξε την φωτογραφία του στο προφίλ του στο Facebook και δέχθηκε χιλιάδες likes, ευχές και σχόλια.
Ο Γιώργος Δούρος ανεξάρτητα απο όλα ήταν και παραμένει μορφή έστω και σε αναγκαστικό λήθαργο τα τελευταία 3 χρόνια.
Ισως ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής όλων των εποχών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΡΟΣ:
Απο ρεπορτάζ της "ΕΣΠΡΕΣΣΟ" το 2012
Το σπίτι του Γιώργου Δούρου στο Βέλο Κορινθίας είναι δίπλα στο πατρικό του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Η μικρή κοινωνία στη γραφική κωμόπολη του νομού Κορινθίας ασχολείται με γεωργικές καλλιέργειες και καμαρώνει κάθε φορά που ένα γνήσιο τέκνο της προοδεύει.

Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής διαιτησίας, ο Γιώργος Δούρος, πολλά χρόνια τώρα εισπράττει την επιδοκιμασία ή την γκρίνια των συμπατριωτών του για ένα διαιτητικό λάθος, δικό του (μέχρι να σταματήσει το 2005) ή συναδέλφου του. Στην κεντρική πλατεία του Ανω Βέλου έχει το στεγνοκαθαριστήριό του και όλοι ξέρουν ότι όταν περάσουν από εκεί θα τον δουν μέσα.






Ο διάδοχος του (αιφνιδίως αποχωρήσαντα) Κύρου Βασσάρα στη θέση του υπεύθυνου Ορισμών Διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα από μικρός είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.
Ξεχώριζε για το μαχητικό του παιχνίδι, αλλά επειδή κάπνιζε μανιωδώς δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα ως παίκτης. Ετσι, ασχολήθηκε με τη διαιτησία μέσω της οποίας έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους διαιτητές όλων των εποχών καθώς για 17 ολόκληρα χρόνια ήταν στους πίνακες της Α’ Εθνικής - 6 χρόνια ως επόπτης και 11 ως διαιτητής. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν στις 3 Απριλίου του 2005 ανάμεσα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς - Καλλιθέα.

Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση στα 43 του χρόνια. Εκτοτε ασχολήθηκε διοικητικά με τον χώρο. Εγινε πρόεδρος των διαιτητών του νομού Κορινθίας και στη συνέχεια παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας. Ο Γιώργος Δούρος, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη που σπούδασε στα ΤΕΦΦΑ, πέρασε πάντως και δύσκολες στιγμές όταν έγινε στόχος αγνώστων δύο φορές. Την πρώτη φορά πυρπολήθηκε η είσοδος του μαγαζιού του και τη δεύτερη τοποθετήθηκε χειροβομβίδα, αλλά χωρίς εκρηκτικό μηχανισμό, κάτω από το αυτοκίνητό του προφανώς για εκφοβισμό. Υπήρχε μάλιστα περίοδος στη ζωή του που έξω από το σπίτι του περιπολούσαν συχνά άνδρες της αστυνομίας επειδή δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΥ ΤΟΝ «ΣΗΜΑΔΕΨΕ»
Ο 50χρονος πλέον Γιώργος Δούρος διαιτήτευσε πολλά σημαντικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όμως τον «σημάδεψε» το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (2-2) την περίοδο 2003-04. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη αποβολή του Τζιοβάνι και οι «πράσινοι» για το γκολ του Στολτίδη που κανείς δεν ξέρει αν πέρασε τη γραμμή, για ένα πέναλτι του Ανατολάκη στον Κωνσταντίνου και δύο αποβολές (Γεωργάτος, Καστίγιο). Από τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της καριέρας του μπαίνοντας περισσότερο στο στόχαστρο του Ολυμπιακού που χαρακτήρισε «Δούρειο» το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Στην ιστορία έχει μείνει η εμφάνιση του τότε προπονητή του Ολυμπιακού Νίκου Αλέφαντου στην εκπομπή «Με τα μάτια της Ελλης» με την Ελλη Στάη, ο οποίος βουρκωμένος μπροστά στις κάμερες ζητούσε συνέχεια να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο, γιατί τον καλούσαν από το κοντρόλ του σταθμού και εκείνος δεν το σήκωνε. «Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο; Επειδή είναι ένοχος; Επειδή με κατέστρεψε;» ήταν οι ατάκες του που άφησαν εποχή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου