Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου | Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας!


 Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στην Δημοτική Πινακοθήκη  Κορίνθου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018 “Corinth Exposed 2018”, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικής φωτογραφίας “expressions”, που διοργάνωσε η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου “Corinthian Photography Club”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.).

 Στην Δημοτική Πινακοθήκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, φιλοξενείται παράλληλα η έκθεση φωτογραφίας Photometria Awards “love”, η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Photometria 2017 και το instawall των επιλεγμένων φωτογραφιών από τον διαγωνισμό στο Instagram #CORINTHEXPOSED.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κος Απόστολος Παπαφωτίου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαριλένα Σούκουλη, ο  Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Σταυρέλης και ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Δημήτρης Φλεβάρης.

 Πλήθος κόσμου, φίλοι και φίλες της φωτογραφίας γέμισαν τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, θαυμάζοντας τις φωτογραφίες και συνομιλώντας με τους δημιουργούς.

 Σημαντικά πρόσωπα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια ήταν ο κος Παναγιώτης Παπουτσής, ο άνθρωπος πίσω από το Φεστιβάλ Photometria, ο κος Γιώργος Μαρινάκης, ο Έλληνας πρεσβευτής της εταιρίας φωτογραφικών ειδών Olympus, ο οποίος παρέδωσε το Olympus Award, μία εξαίρετη φωτογραφική μηχανή, στην μία από τις νικήτριες για την φωτογραφία της, που επιλέχθηκε από το #CORINTHEXPOSED στο Instagram και ο κος Αναστάσης Πρωτοπαπάς, καθηγητής φωτογραφίας των Global Arts Studios, που αποκάλυψε την φωτογραφία της νικήτριας - δικαιούχου της υποτροφίας των Global Arts Studios για το τμήμα φωτογραφίας της σχολής.

 Τέλος, ο κος Σωκράτης Λαμπρόπουλος, διευθυντής των Global Arts Studios και της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, κο Γιώργο Οικονόμου, και την Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, αρχαιολόγο, έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου και μέλος της Διεθνούς κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2018  “Παράδοση: αποτυπώνοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά”, για την ουσιαστική βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτού του θεσμού.

 Συγχαρητήρια σε όλους!   
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου