ΕΟΣ Κορίνθου | 3ημέρο Αγίου Πνεύματος στην Άνδρο


Σάββατο 26 Μαΐου – Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Σάββατο 26 Μαΐου-Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, εξόρμηση στην Άνδρο. Η Άνδρος είναι ένα ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με αφθονία υδάτινών αποθεμάτων, ορεινό χαρακτήρα, έντονο ανάγλυφο και εξαιρετικά ποικίλο τοπίο. Μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, πολυάριθμες παραλίες, ρεματιές συνεχούς ροής, καταρράκτες και πηγές σχεδόν σε κάθε πλαγιά και κοιλάδα. Η συνεχής ανθρώπινη παρουσία άφησε σημάδια ορατά ακόμη και στις πιο απόκρημνες πλαγιές του νησιού, διαμορφώνοντας με βασικό υλικό την πέτρα, ένα τοπίο σε μεγάλο βαθμό χειροποίητο. Η ποικιλία της αγροτικής αρχιτεκτονικής εντυπωσιάζει, ξερολιθιές, αναβαθμίδες, λιοτρίβια, και αλώνια. Πάνω από 200 καταγεγραμμένοι νερόμυλοι, 69 ανεμόμυλοι, γεφύρια αρκετά εκ των οποίων τοξωτά και εκατοντάδες ξωκλήσια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί. Άρα μονοπάτια και Άνδρος είναι δύο λέξεις συνώνυμες. Η Άνδρος διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, σε αρκετές περιπτώσεις λιθόστρωτο. Το δίκτυο αυτό, συνέδεε τους οικισμούς μεταξύ τους, με τόπους λατρείας και με τα λιμάνια του νησιού. Έτσι και εμείς θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να περπατήσουμε ένα μέρος από τα 150 χιλιόμετρα των λιθόστρωτων μονοπατιών που την περιβάλουν.

Εξοπλισμός:  

Ορειβατικές μπότες, σακίδιο, μπατόν,, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, διαπνέον μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο-διαπνέον παντελόνι, μαγιό, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Κόστος διαμονής (Περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, μεταφορά από Κόρινθο-Ραφήνα-Κόρινθο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Άνδρο-Ραφήνα και μεταφορά από Γαύριο-Χώρα Άνδρου-Γαύριο):

Δίκλινο δωμάτιο:   135€
Τρίκλινο δωμάτιο: 125€
Τετράκλινο δωμάτιο: 120€ 
Το κόστος ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα τον αριθμό συμμετέχων 

*Για τις μετακινήσεις μέσα στην ενδοχώρα το κόστος θα είναι επιπλέων.
    Δηλώσεις συμμετοχής άμεσα και προκαταβολές 60€, αυστηρά ως τις 27/04/2018.
    Εξόφληση ως τις 23/05/2018.
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:
Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896
Ντρούδης Νίκος 
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)
    Το πρόγραμμα της εξόρμησης  μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.

    Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου