Που βρισκεται το ιστορικό έμβλημα της ομάδας της Κορίνθου;;;


Η άλλοτε κραταιά ομάδα της Κορίνθου, που οι φίλαθλοι την φώναζαν "Μπάρτσα", έγραψε την μεγάλη της ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τα μεγάλα αστέρια της εποχής φορούσαν περήφανα στο στήθος τους το έμβλημα της ομάδας που δεν ήταν άλλο απο το έμβλημα του νομού Κορινθίας.
Ο ισθμός, με ένα καράβι κάτω και το τρένο πάνω ήταν το έμβλημα,μπου φόρεσαν ποδοσφαιριστές όιπως ο Λούπου, ο Οκόνσκι, ο Στέφας, ο Τασσίνος, ο Καρσιώτης και όλοι οι άλλοι.
Το έμβλημα αυτό χάθηκε το 1999 όταν η Κόρινθος συγχωνεύθηκε και πάλι με τον Παγκορινθιακό και έκτοτε άλλαξαν τα σήματα.
Τι απέγινε όμως το ιστορικό που συνδέει την μνήμη με το του θρύλο και το παρελθόν.
Κάποιος κάποια στιγμή το κατοχύρωσε και έκτοτε και αγνοείται η τύχη του.
Ισως κάποιος απο τους παλαίμαχους γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει..
Η επιστροφή του εμβλήματος μπορεί να σηματοδοτήσει πολλά πράγματα.

Λίγα λόγια για την ιστορία της Θρυλικής ομάδας:

Παγκορινθιακός

Η ιστορία της ομάδος ξεκίνησε το 1959, όταν δημιουργήθηκε ο Παγκορινθιακός με τη συγχώνευση δύο παλιών ομάδων της Κορίνθου, του Ολυμπιακού και του Αχιλλέα. Ο Παγκορινθιακός ήταν μεταξύ των ομάδων, που έλαβαν μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας την περίοδο 1959-1960. Η πρεμιέρα εκείνης της περιόδου, που αποτελεί και πρεμιέρα των πρωταθλημάτων Εθνικής Κατηγορίας, έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κορινθιακού ποδοσφαίρου, καθώς για την πρώτη αγωνιστική ο Παγκορινθιακός νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Πειραιώς.


Κόρινθος

Το 1963 ο Πανκορινθιακός και η ομάδα του Άρη Κορίνθου συγχωνεύονται και δημιουργούν τoν "A.Π.Σ. Κόρινθος". Η Κόρινθος αγωνίστηκε στη Β΄ εθνική κατηγορία έως το 1979 που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο νότιο όμιλο. Στη συνέχεια ως το 1982 συμμετείχε στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Τη σεζόν 1979-1980, στην πρώτη συμμετοχή της στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, κατέλαβε τη 10η θέση με 33 βαθμούς πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες, όπως το 2-1 επί του ισχυρού εκείνη τη χρονιά Άρη Θεσσαλονίκης, το 3-1 επί του Ηρακλή και το 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Παράλληλα αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό 2-2 και με τον Παναθηναϊκό 0-0.
Την επόμενη χρονιά, παρά τη μέτρια αγωνιστική της παρουσία, η Κόρινθος κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της πετυχαίνοντας και πάλι ορισμένα σπουδαία αποτελέσματα, όπως η εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ και η ισοπαλία 0-0 με τον Ολυμπιακό.
Τη σεζόν 1981-1982 η Κόρινθος τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική, όπου παρέμεινε έως το 1985, οπότε και υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική.
Στη Β΄ εθνική κατηγορία επανήλθε το 1986, όπου παρέμεινε έως το 1991. Τη σεζόν 1990-1991 η Κόρινθος παραμένοντας αήττητη εντός έδρας κατέλαβε τη δεύτερη θέση και προβιβάστηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία συνδυάστηκε από μια καλή πορεία τη σεζόν 1991-1992, κατά την οποία εξασφάλισε άνετα την παραμονή της παίζοντας κατα διαστήματα θεαματικό ποδόσφαιρο. Όμως την επόμενη αγωνιστική περίοδο 1992-1993 η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας.
Από το 1993 άρχισε η φθίνουσα πορεία της ομάδας της Κορίνθου. Τις περιόδους 1993-94 και 1994-95 αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική, ενώ τις σεζόν 1995-96 ως 1997-98 στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου