21 φορές τον μήνα...το λέει και η επιστήμη..!!!


Ο καρκίνος του προστάτη θερίζει τους άντρες του πλανήτη, έχοντας σκαρφαλώσει τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις των πιο κοινών αντρικών καρκίνων.

Τρίτος συχνότερος καρκίνος για τον άντρα στις ΗΠΑ δηλαδή, την ίδια ώρα που στη Βρετανία ο καρκίνος του προστάτη πλήττει ακόμα μαζικότερα τα αρσενικά.

Πλάι λοιπόν στην καλή διατροφή, την άσκηση και τους συχνούς ιατρικούς ελέγχους, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει ο άντρας προληπτικά, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τους ερευνητές του Χάρβαρντ: τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν πράγματι να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη!

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «European Urology» ανέλυσε τα σεξουαλικά ήθη 32.000 αντρών και κατέληξε πως όσοι εμφάνιζαν υψηλότερους δείκτες μηνιαίας εκσπερμάτισης, τόσο πιο απίθανο ήταν να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη.
«Αυτή η μεγάλη μελέτη παρέχει την ισχυρότερη μέχρι σήμερα απόδειξη για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη», μας λένε οι ακαδημαϊκοί.

Ο μαγικός αριθμός; Το 21! Όπως φαίνεται, 21 εκσπερματίσεις τον μήνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 33%. Ο λόγος που μια τέτοια συχνότητα βοηθάει τον προστάτη δεν είναι ακόμα εντελώς σαφής, οι επιστήμονες υποθέτουν πάντως πως έτσι ενδέχεται να αποβάλλονται περισσότερες τοξίνες από τον αντρικό οργανισμό.

Μη μένετε πάντως στη συχνή εκσπερμάτιση, καθώς οι επιστήμονες μάς προειδοποιούν ότι για να αποφύγει ο άντρας το χειρουργείο θα πρέπει να κάνει πολλά ακόμα, όπως να προσέχει τι τρώει (αποφεύγοντας τα λιπαρά) και πού ζει (περιβαλλοντικές τοξίνες)…
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου