Οι 2 μεγάλες σχολές του Πρωτοδικείου Κορίνθου!


Λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας το Πρωτοδικείο Κορίνθου, ήταν ένα αληθινό σχολείο δικαιοσύνης. Δικηγόροι-τέρατα όπως τους λένε οι νεώτεροι, πλημμύριζαν το δικαστικό μέγαρο με την παρουσία τους και την νομική που κατείχαν.
Τότε ξεκινούσαν την πορεία τους δύο νέοι δικηγόροι απο ορεινά και άγονα χωριά με κοινή αφετηρία την ανάγκη να πετύχουν.
Δάσκαλοι τους όπως είπαμε ήταν δικηγόροι αξεπέραστοι σε όλα και ο χώρος ήταν μικρός.
Κατάφεραν όμως να διακριθούν.
Πολύς αγώνας, ξενύχτια, διάβασμα, υπομονή στους διαδρόμους των δικαστηρίων στην αρχή της καριέρας τους.
Σήμερα και ενώ βρίσκονται στο λιόγερμα της επιστημονικής τους πορείας κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Πολύς αγώνας, ξενύχτια, διάβασμα, υπομονή στους διαδρόμους των δικαστηρίων.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επιτυχία στον χώρο της δικηγορίας.
Σήμερα έχουν διαφορετικό προσανατολισμό αλλά έχουν δημιουργήσει τις δικές τους σχολές στο Πρωτοδικείο της Κορίνθου αλλά και της Πελοποννήσου που χαίρουν ιδαίτερης εκτίμησης.
Απέδειξαν ότι μπόρεσαν να φτάσουν επιστημονικά τους δασκάλους τους.
Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωπο σε όλα. Αλλά όταν τους βλέπεις στην έδρα καταλαβαίνεις πόσο ο ένας σέβεται τον άλλο.
Πολιτικοποιημένοι απο τα φοιτητικά τους χρόνια με κοινή πολιτική αφετηρία το ΠΑΣΟΚ, χώρισαν λίγο μετά το 1994, οι πολιτικοί δρόμοι.

Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΡΟΥΦΗ:
Εχει βγάλει δεκάδες δικηγόρους. Ο ίδιος θεωρείται απο τους καλύτερους ποινικολόγους της χώρας. Φασαριόζος,με πολύ χιούμορ, έντονα κοινωνικοποιημένος στα παλιά χρόνια, έχει ασχοληθεί με μεγάλες δίκες. Πραγματικός ηγέτης που πέτυχε να δώσει το στύλ του και στους δικηγόρους που εκπαίδευσε.

Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ:
Ο Παύλος Μάρκελος  είναι πολύ μετρημένος και πολύ σοβαρός σαν τύπος και αυτό το πέρασε και στους δικηγόρους του. Σχεδόν απείχε απο την κοινωνική ζωή.Χαρακτηρίζεται απο έντονη πνευματικότητα και είναι ελάχιστα εκδηλωτικός. Εξαιρετικός επιστημονικά λένε οι δικηγόροι. Εδωσε το δικό του στυλ.
Είναι εύκολο να αντιληφθείς βλέποντας στην έδρα ένα Κορίνθιο δικηγόρο αν πέρασε απο το γραφείο του Μάρκελλου ή του Γαρούφη.
Δύο εντελώς διαφορετικές σχολές που όμως έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.
Στην Κόρινθο υπάρχουν νεαροί δικηγόροι και δικηγορίνες που τους ακούς στα καφέ της πόλης και νομίζεις ότι απέναντι σου έχεις ένα Τσάτσο ή ένα Λυκουρέντζο.!!!
ΠΟΤΕ δεν θα ακούσεις Γαρούφη και Μάρκελλο να μιλούν δημόσια για υποθέσεις ή να κάνουν επίδειξη γνώσεων που πραγματικά έχουν.
Είναι και οι δυο πολύ φιλικοί, πολύ συναδελφικοί και προσέχουν τα νέα παιδιά στο δικαστήριο και δεν τα ισοπεδώνουν. Τα προστατεύουν μάλιστα.
Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην είναι στο γραφείο και να μην δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα.
Εχουν πάντα κατά νού το νομικό αλλά και το κοινωνικό μέτρο.
Και το σημαντικότερο είχαν πάντα την διάθεση να διδάξουν την δικηγορία στους νέους και δεν τους χρησιμοποίησαν ως κουβαλητές των φακέλλων τους.
Μόνο έτσι κανείς φτάνει στην καταξίωση και την κορυφή.
Street life
Ιούλιος 2016
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου