Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στη Δυτική Πάρνηθα


Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Αποτέλεσε σημαντικό τόπο στην αρχαιότητα με το βωμό του Σημαλαίου Διός στην κορυφή της αλλά και σημαντικό αναρριχητικό πεδίο της περιοχής όπου ανοίχτηκαν κάποιες από τις πρώτες αναρριχητικές διαδρομές στην Αττική.
Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από τη Μονή Κλειστών ακολουθώντας μονοπάτι δασωμένο , ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή όπως το ρέμα Γιαννούλας, την πηγή Ταμίλθι και τις πηγές της αρχαίας Φυλής. Ίσως καταλήξουμε στο Φρούριο της Φυλής με καταπληκτική εποπτική θέα προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αν ο χρόνος μας το επιτρέπει.
Β.Δ.: Α+
Ω.Π.: 6 ώρες περίπου
Εξοπλισμός: Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, γκέτες, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Όσοι επιθυμούν μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι αθλητικά παπούτσια.

Αναχώρηση: στις 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Κόστος: 12 Ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Ντρούδη Νίκο 6944645278

Χατζηγεωργίου Μαρία 6944908886

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00)

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου