Λουτράκι: Ο κούκος..αηδόνι θα στοιχίσουν δύο κόμβοι...!


 Από την σελίδα στο διαδίκτυο του δήμου Λουτρακίου.
Γιάννης Μαυροειδής: Δημήτρη, η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Κορινθίας έχει στα χέρια της την μελέτη για τους 2 κυκλικούς κόμβους, έχει δεσμεύσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ και είναι έτοιμη να προχωρήσει στον διαγωνισμό του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την μελέτη την εκπόνησε η δικιά μας...Τεχνική Υπηρεσία.
Συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου που εκπόνησε την εν λόγω μελέτη με το χαμηλότατο κόστος πάνω από € 1 εκατ.(!..) καθ’ ότι ο κάθε κόμβος (ανάλογος με αυτόν της οδού Πατρών στην Κόρινθο, αλλά λίγο μεγαλύτερης επιφανείας, θα κοστίσει πάνω από € 500.000) στο μέγιστο θα έχει επιφάνεια περίπου 64 τετραγωνικά μέτρα, σύνολο δηλαδή 128 τετραγωνικά μέτρα!
Συγχαρητήρια φυσικά και στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας που ενέκρινε το συγκεκριμένο και τόσο φθηνό έργο, που ειλικρινά προβληματίζει αν από την δαπάνη θα βγει ο ανάδοχος εργολάβος ή θα μπει μέσα με τα μπούνια!..
Στο κόστος είναι φυσικό να περιλαμβάνονται κάποια φωτιστικά σώματα που θα τοποθετηθούν, κάποια φυτά, ενδεχομένως και η ανάλογη σήμανση επί του κάθε κόμβου. Επίσης, στο σημείο των δύο κόμβων ο δρόμος θα κάνει καμπύλη και προς τις δύο κατευθύνσεις, όπου και αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην ως άνω μελέτη.
Επειδή η Ελλάδα πεινάει, οι Έλληνες πληρώνουμε σαν κερατάδες, αναμένεται από την υπερήφανη Τεχνική Υπηρεσία η δημοσιοποίηση της τεχνικής και οικονομικής μελέτης, για να αντιληφθούμε όλοι οι «ιθαγενείς» τα θαύματα που διαμόρφωσαν το κατασκευαστικό κόστος πάνω από € 1 εκατ.!..
Ευελπιστείται το πόπολο να πεισθεί από τις μελέτες και να μην ακολουθήσουν… παρατράγουδα.

Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου