Νυχτερινή Ανάβαση στην Ζήρεια απο τον ΕΟΣ Κορίνθου


ΖΗΡΕΙΑ - Σημείο (2374 μ)
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το διήμερο 03-04 Φεβρουαρίου 2018 χειμερινή ανάβαση στη Μεγάλη Ζήρεια και τον Προφήτη Ηλία, με δυο εξορμήσεις. 
Η πρώτη το Σάββατο που θα γίνει η νυχτερινή ανάβαση στο Σημείο και η δεύτερη την Κυριακή με ανάβαση στον Προφήτη Ηλία. 
Πρόκειται για ένα βουνό σχετικά “εύκολο”, με μικρές κλίσεις, κατάλληλο για αρχάριους και πολλοί σύλλογοι το προτιμούν για τις σχολές ορειβασίας αρχαρίων. Βέβαια όπως γίνεται σε όλα τα βουνά τη χειμερινή περίοδο (και όχι μόνο), οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και έτσι το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί.

 Σάββατο 03/02/2018

Νυχτερινή ανάβαση στο Σημείο.
Αναχώρηση το Σάββατο με Ι.Χ. από τα περιβολάκια στις 10:00 το πρωί για το οροπέδιο Ζήρειας. Στη συνέχεια θα έχουμε μικρή πορεία για το καταφύγιο Β’, όπου θα τακτοποιηθούμε (όσοι θέλουν και σε σκηνές). Θα ξεκινήσουμε την ανάβαση για την κορυφή αργά το απόγευμα, υπό το φως του φεγγαριού (πανσέληνος: 31/01/2018). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή στο καταφύγιο για διανυκτέρευση και φαγητό.

Βαθμός Δυσκολίας: Γ ,    Ώρες Πορείας: 5
 Κυριακή 04/02/2018
Μονοήμερη ανάβαση στον Προφήτη Ηλία.
Αναχώρηση από τα περιβολάκια με λεωφορείο 07:30 πμ για το οροπέδιο Ζήρειας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό και κάνοντας μια μικρή στάση στο καταφύγιο (1.680 μ), θα συνεχίζουμε την ανάβαση για τον Προφήτη Ηλία (2259μ.).

Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β ,    Ώρες Πορείας: 6
Εξοπλισμός Χειμερινός: Σακίδιο, σκούφος ή μπαλακλάβα, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου – μάσκα θυέλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), γκέτες, μπατόν, χειμερινές μπότες, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, 2 λίτρα νερό.
Για τη νυχτερινή επιπλέον κραμπόν, πιολέ. Υπνόσακο ή σεντόνι και σκηνή προαιρετικά.
Φαγητό: Σε συνεννόηση με τον αρχηγό της νυχτερινής, προβλέπεται βραδινό και πρωινό.

Κόστος συμμετοχής για το λεωφορείο: 15 €.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς(κατά προτεραιότητα για τη νυχτερινή, το καταφύγιο έχει 16 κλίνες):

για τη νυχτερινή: Ανδριανοπούλου Χαρά     6945 106314

για τη μονοήμερη: Γεώργας Χρήστος            6973 234718

και στο τηλ. του συλλόγου                             2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00)

    Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου