8 από τις πιο αφροδισιακές τροφές


Δες ποιες τροφές ενισχύουν τον οργανισμό σου και πατούν τα σωστά «κουμπιά» ξυπνώντας την… επιθυμία, γιατί, όπως πολύ σοφά λέει και ο λαός, ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Μέλι
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο «μήνα του μέλιτος» για να χαρακτηρίσουμε την ομορφότερη περίοδο ενός ζευγαριού; Στην Περσία, τα αρχαία χρόνια, το έθιμο ήθελε τους νεόνυμφους να πίνουν νερό με μέλι κάθε μέρα για 30 μέρες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν παραγωγικό βίο, με πολλούς απογόνους! Η αλήθεια είναι ότι η λαϊκή αυτή παράδοση κρύβει μέσα της σπέρματα σοφίας: το μέλι είναι πλούσια πηγή φρουκτόζης, που γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια (απαραίτητη για έντονες δραστηριότητες)… Και αν το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ στις διακοπές σας, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να επανέλθετε στη δουλειά δριμύτεροι. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Amanda Ursell, η φρουκτόζη επιταχύνει την οξείδωση του αλκοόλ στο συκώτι, βοηθώντας τον οργανισμό να το αποβάλλει πιο γρήγορα.

Extra tip
Για να ενισχύσετε την αντοχή σας πριν από το επίμαχο συμβάν, φάτε μια φέτα μαύρο ψωμί με μπόλικο μέλι (λειτουργεί ακόμα καλύτερα εάν τη συνοδεύσετε με μια ταμπλέτα βιταμίνη Ε).

Τζίντζερ
Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Tantric Secrets» Cassandra Lorius, «η ψυχολογική μας αντίδραση στο φαγητό βασίζεται στη μυρωδιά του, τη γεύση και την εμφάνισή του. Οτιδήποτε, λοιπόν, θυμίζει έστω και αμυδρά φαλλό, είναι αρκετό για να διεγείρει τη φαντασία και τις αισθήσεις μας». Η πιπερόριζα, όχι μόνο θυμίζει φαλλό, αλλά διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας την το πλέον αποτελεσματικό διεγερτικό και ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο. Το καλύτερο; Βοηθά το παραχορτασμένο στομάχι να ξεπρηστεί, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν «φουσκώματα».

Extra tip
Σερβίρετε ζαχαρωμένο τζίντζερ μετά το φαγητό για να ξυπνήσετε την ερωτική διάθεση. Για να φτιάξετε το ζαχαρωμένο τζίντζερ, βράστε 450 γρ. ζάχαρη μαζί με 175 ml νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να καραμελώνει, προσθέστε ένα κομμάτι τζίντζερ (γύρω στα 100 γρ.), ανακινήστε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθεί καλά με την καραμέλα και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κόψτε σε κυβάκια και σερβίρετε.

Aloe Vera (Αλόη)
Συνήθως χρησιμοποιείται για την επούλωση εγκαυμάτων και ουλών. Το ξέρατε, όμως, ότι ανοίγει και την όρεξη; Και δεν εννοούμε μοναχά την όρεξη για φαγητό… Όχι μόνο βοηθά στη χώνεψη, αλλά ο χυμός του πολυχρηστικού αυτού φυτού βοηθά να ισορροπήσουν οι ορμόνες και απογειώνει τη λίμπιντο. Ένα ποτήρι μόνο αρκεί!

Extra tip
Στην αγορά κυκλοφορεί χυμός αλόης σε διάφορες εκδοχές, με μέλι ή φρούτα, που πίνεται ευχάριστα και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Σοκολάτα
Οι Αζτέκοι την αποκαλούσαν «τροφή των θεών» και όχι τυχαία. Η αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη στον εγκέφαλο- μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα. Η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, μάλιστα, θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.

Extra tip
Η σοκολάτα δεν ανεβάζει μόνο τη διάθεση, αλλά αποτελεί και πλούσια πηγή μαγνησίου (ιδιαίτερα ωφέλιμο για το μυϊκό και το νευρικό σύστημα), ενώ περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ακόμα και από το κόκκινο κρασί. Απολαύστε τη, λοιπόν, χωρίς ενοχές!

Βανίλια
Λέγεται ότι το γλυκό άρωμα της βανίλιας επηρεάζει τον υποθάλαμο του εγκεφάλου (την περιοχή, δηλαδή, που σχετίζεται με τη μνήμη και το συναίσθημα), ξυπνώντας μέσα μας αισθήματα ζεστασιάς, φροντίδας και ασφάλειας από την παιδική μας ηλικία. Προσθέστε, λοιπόν, λίγο άρωμα βανίλιας στο επιδόρπιό σας και προετοιμάστε το έδαφος για τρυφερές περιπτύξεις!

Extra tip
Για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ρομαντική διάθεση, μοιραστείτε με το σύντροφό σας έναν αχνιστό καπουτσίνο με γεύση βανίλιας (θα βρείτε φακελάκια έτοιμου καπουτσίνο με βανίλια στα σούπερ μάρκετ).

Σπαράγγια
Παλαιότερα στη Γαλλία, στο παραδοσιακό δείπνο πριν το γάμο, συνηθιζόταν να σερβίρουν στο γαμπρό όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πιάτα παρακαλώ, με κύριο συστατικό το σπαράγγι. Η φήμη του συμπαθούς λαχανικού ως αφροδισιακό δεν οφείλεται, βέβαια, μονάχα στο φαλλικό του σχήμα. Περιέχει ποτάσιο, απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα (αποτρέποντας, έτσι, το «φούσκωμα»), ενώ έχει επίσης ήπια αποτοξινωτική δράση, που αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ.

Extra tip
Η Natalie Savona, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Kitchen Shrink», προτείνει να φτιάξετε αβγά σκράμπλ με σπαράγγια, για ένα σούπερ αφροδισιακό πρωινό. Κόψτε τις άκρες από 10 σπαράγγια και ζεματίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Μοιράστε τα σε δυο πιάτα και σερβίρετε από πάνω τα αβγά, τελειώνοντας με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Κουκουναρόσποροι
Εκτός από την πλούσια γεύση τους, οι κουκουναρόσποροι είναι πλούσιοι και σε πρωτεΐνη, η οποία εκτοξεύει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό. Οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων τους λατρεύουν- και φημολογείται ότι ο υψηλή γεννητικότητα στην περιοχή σχετίζεται με τη μεγάλη κατανάλωσή τους!

Extra tip
Ζεστάνετε μια χούφτα κουκουναρόσπορους σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, ανακινώντας το συχνά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ομοιόμορφα. Αφήστε τους να κρυώσουν και προσθέστε τους σε μια σαλάτα με άγρια ρόκα, ροκφόρ, αχλάδι κομμένο σε κυβάκια και βαλσαμικό ξύδι, για ένα αφροδισιακό ορεκτικό!

Στρείδια
Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και αφροδισιακά, όπως άλλωστε θα έχετε ήδη ακούσει… Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στρείδια είναι πλούσια σε σίδηρο και ψευδάργυρο -δυο ουσίες απαραίτητες τόσο για τον αντρικό όσο και για το γυναικείο οργανισμό, προκειμένου να λειτουργεί φυσιολογικά σε σεξουαλικό επίπεδο.

Extra tip
Σερβίρετε φρέσκα στρείδια με τον κλασσικό τρόπο: Μαζί με ένα μπολ με ξύδι από κόκκινο κρασί, μέσα στο οποίο θα ρίξετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπέρι.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου