Γιαννόπουλος: Καμιά δικαιολογία για τον χαμό του παιδιού


Θρήνος δίχως τέλος για τον χαμό του μικρού Νίκου, που έπεσε σε βόθρο στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο.
Το μόλις 2,5 ετών αγοράκι καταγόταν από τα Φάρσαλα Λάρισας, από οικογένεια Ρομά, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις φιλοξενούνται τους τελευταίες έξι μήνες και τα δύο αδερφάκια του.
Συντετριμμένος, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος (φωτό) ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον χαμό ενός παιδιού: «Πάντα φοβόμουν μη συμβεί κάτι σε κάποιο από τα παιδιά και για το λόγο αυτόν “κυνηγούσα” την ασφάλεια. Να μην υπάρχει εκτεθειμένο καλώδιο και να έρχονται συχνά συντηρητές. Ομως το λάθος έγινε και στοίχισε τη ζωή σε ένα παιδί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν χάνεται η ζωή ενός παιδιού».
Στις εγκαταστάσεις πηγαίνουν, με εντολή εισαγγελέα, παιδιά κακοποιημένα ή προερχόμενα από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή στις δομές του συλλόγου στην Αρχαία Κόρινθο φιλοξενούνται 38 ανήλικοι, αλλά τη μοιραία μέρα βρίσκονταν 26, αφού τα 12 λείπουν σε διακοπές.
Ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως όλα τα παιδιά κάθονταν στην τραπεζαρία, όταν ο μικρός ξέφυγε από την προσοχή των υπευθύνων κι έπεσε στον βόθρο, βάθους 4 μέτρων: «Εγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου