Άνευ πυρήνα η νέα τάση στο ελαιόλαδο


Ξεκίνησαν απ’ την Αρχαία Ρώµη, ενώ προσφάτως άρχισαν να χτίζουν καριέρα στην παραγωγή ελαιολάδου. Οι απύρηνες ελιές, «denocciolati» κατά το ιταλικότερον, θεωρούνται πολύτιµη πρώτη ύλη στην Ιταλία. Το ερώτηµα είναι αν µπορεί το ελαιόλαδο «denocciolati» να κατακτήσει το ευρύ κοινό ή αν είναι γραφτό να παραµείνει ένα προϊόν για λίγους;
Για την Αναλίσα Τορτσίλι του αγροκτήματος Il Molino στην Ούμπρια, η ενασχόλησή με το παραγόμενο από απύρηνες ελιές ελαιόλαδο ξεκίνησε μετά από κάποια μαθήματα γευσιγνωσίας που παρακολούθησε το 2002. «Εκτίμησα πραγματικά αυτό τον τύπο ελαιολάδου, με την αισθητά πιο φίνα γεύση. Το ελαιόλαδο DOP Tuscia από απύρηνες ελιές αποτελεί πλέον τη ναυαρχίδα των προϊόντων μας» αναφέρει η ίδια στο oliveoiltimes.com.

Ο Αντονίνο Μενέλα από το Σαλέρνο, ένας ακόμη παραγωγός με μακρά ιστορία στο ελαιολάδο «denocciolati», πιστεύει ακράδαντα ότι αυτός ο τύπος υπερτερεί τόσο στη σύσταση όσο και στη γεύση από τα συμβατικά. Ωστοσό, αυτή δεν είναι μία άποψη καθολικά αποδεκτή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου