Για πρώτη φορά Κορίνθιος σκηνοθέτης στην Επίδαυρο την Παρασκευή...!


Είναι η πρώτη φορά που Κορίνθιος σκηνοθέτης θα ανεβάσει έργο στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Εκεί, θα ανεβάσει στις 11 και 12 Αυγούστου τους «Πέρσες» με ένα θίασο αξιώσεων: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό και Χάρη Χαραλάμπους.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάκριση.
Ενα νέο παιδί συμπατριώτης μας με πατέρα απο την Αρχαία Κόρινθο και μητέρα απο το Λουτράκι, θα έχει τον πρώτο λόγο σε ένα χώρο που έχουν περάσει ιερά τέρατα του Παγκόσμιου κινηματογράφου.
Και αυτός όπως και οι άλλοι σπουδαίοι Κορίνθιοι, είναι άγνωστοι στην Κορινθία και την Κόρινθο γιατί μιλούν με την δουλειά τους και δεν κάνουν φασαρία απλά...!

Ο Άρης Μπινιάρης θα σκηνοθετήσει την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ με την τραγωδία «Πέρσες»: ποιος είναι και ποια είναι η σκηνοθετική του προσέγγιση, εξηγεί ο ίδιος στη συνέντευξη που ακολουθεί
Ο Άρης Μπινιάρης είναι ένας νέος σκηνοθέτης και ανερχόμενο ταλέντο στη θεατρική Αθήνα απ’ όταν πρωτοπαρουσίασε το «Θείο Τραγί» τον χειμώνα του 2011 στο Bios.
 Ακολούθησε «Το 21», ένα ροκ ορατόριο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015. Σε αμφότερες τις εν λόγω παραγωγές, ο Άρης Μπινιάρης παρουσίασε μια θεατρική παράσταση με έναν ηθοποιό (τον ίδιο) και δύο μουσικούς επί σκηνής. Προηγουμένως είχε δουλέψει πάνω στις τραγωδίες «Αντιγόνη» (2007) και «Βάκχες» (2010) σε μικρής φόρμας παραγωγές βασισμένες στην αρχαία μετρική και τη μουσικότητα του ποιητικού λόγου.
Σήμερα ο Άρης Μπινιάρης προσκλήθηκε να παρουσιάσει στον ΘΟΚ την καλοκαιρινή παραγωγή του οργανισμού με την τραγωδία «Πέρσες». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παραγωγή με την οποία καταπιάνεται και την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά η οποία θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο. Η εν λόγω παραγωγή σηματοδοτεί, επίσης, την επιστροφή του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Αργολίδας ύστερα από τέσσερα χρόνια (με εξαίρεση την περσινή «Αντιγόνη» όπου ο ΘΟΚ παρουσιάστηκε ως μέρος συμπαραγωγής με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας).
Οι «Πέρσες» ήταν αρχικά μια πρόταση του ίδιου του Άρη Μπινιάρη προς το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
 Η πρόταση μεταφέρθηκε στον ΘΟΚ από το φεστιβάλ.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου