7 σημάδια που δείχνουν ότι είναι καιρός να χωρίσεις


Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος που κάποιους τους οδηγεί στην παράνοια, άλλους στην επόμενη σχέση  κι άλλους στη μοναξιά. Συνήθως δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τίποτα από τα τρία. Τι κάνουμε λοιπόν; Παραμένουμε σε τοξικές σχέσεις, που πια δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν. Ok το να αποφασίσεις να χωρίσεις δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση και αυτό γιατί εμπεριέχει ένα πολύ σημαντικό συναίσθημα, την ανασφάλεια. Ανασφάλεια για το εάν θα “ανεχθεί” ξανά άλλος τις παραξενιές και τη γκρίνια σου ή εάν θα μπορέσεις ποτέ να ξεκινήσεις κάτι νέο. Ο εφησυχασμός που προσφέρει μια σχέση την κάνει εθιστική και το ρίσκο που σε καλεί ο χωρισμός να πάρεις απειλεί να διαταράξει την ήρεμη και-ας είμαστε ειλικρινείς- βαρετή καθημερινότητά σου. Κάθε σχέση απαιτεί συμβιβασμούς, πώς ξέρεις όμως ότι ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε χωριστούς δρόμους;

Τσακώνεστε…πολύ!

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Αυτό είναι δεδομένο και απόλυτα υγιές σε μία σχέση. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό είναι το μόνο που κάνετε. Το χειρότερο μάλιστα είναι όταν η αιτία του καβγά είναι απλά, καθημερινά, ασήμαντα πράγματα, όπως ποιος δεν αγόρασε χαρτί υγείας, ποιος ξέχασε ανοικτό το παράθυρο ή άφησε χωρίς καπάκι την οδοντόκρεμα. Συνεχείς τέτοιοι τσακωμοί δεν δείχνουν δύο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά δύο ανθρώπους που απλά και μόνο η συμβίωσή τους στον ίδιο χώρο τους φαίνεται αποπνικτική και αφόρητη.

Πολύ απλά δεν νιώθεις πια χαρούμενη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι πια η σχέση σου δεν σε ενθουσιάζει ή δεν σου προσφέρει χαρά. Θυμάσαι τότε που δεν έβλεπες την ώρα να τον συναντήσεις το βράδυ για ποτό ή μετρούσες τις ώρες μέχρι να σχολάσεις για να του μιλήσεις στο τηλέφωνο; Προφανώς και όσο περνά ο χρόνος, οι πεταλούδες στο στομάχι μειώνονται, αλλά εάν βαριέσαι να τον δεις ή να του μιλήσεις και προτιμάς να συναντήσεις τις φίλες σου, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δεν είστε πλέον φίλοι

Το καλύτερο με τις σχέσεις είναι ότι μαζί με έναν σύντροφο κερδίζεις και έναν καλό φίλο, στον οποίο μπορείς να πεις τα πάντα (και να κάνετε σεξ μετά). Αν πλέον αποκρύπτεις πράγματα από τον καλό σου ή πιάνεις τον εαυτό σου να μην θέλει να μοιραστεί μαζί του σημαντικά γεγονότα και ανησυχίες, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σου.
Το μάτι σου “γυαλίζει”
Στην αρχή δεν είχες μάτια για άλλον. Τώρα δεν βλέπεις την ώρα να βγεις με τις φίλες σου για να φλερτάρεις μέχρι τελικής πτώσης. Αν οποιοδήποτε συνάδελφο/φίλο/περαστικό/άγνωστο βλέπεις τον συγκρίνεις με τη σχέση σου τότε είναι ξεκάθαρο ότι αυτή δεν σε ικανοποιεί πια.

Έχετε να κάνετε σεξ από την εποχή των παγετώνων

Ας μην κοροϊδευόμαστε, η σωματική επαφή είναι πολύ σημαντική σε μία σχέση. Είπαμε να είστε φίλοι, αλλά εάν είστε μόνο αυτό πλέον, κάτι δεν πηγαίνει καλά. Μπορεί το σεξ να είναι πάντα πιο παθιασμένο στην αρχή της σχέσης, αλλά εάν δεν κοιμάστε πλέον μαζί ή ακόμα χειρότερα εάν κοιμάστε σαν αδερφάκια, ίσως να πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το μέλλον αυτής της σχέσης. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι οι σεξουαλικές ανάγκες σας, είναι εξίσου σημαντικές με τις συναισθηματικές .

Σε ενοχλούν τα πάντα

Θυμάσαι τότε στην αρχή που το ροχαλητό του σου φαινόταν χαριτωμένο και ξεκαρδιστικό; Ή τότε που το μεγάλο σχέδιό του να ανοίξει τη δική του επιχείρηση σου φαινόταν φιλόδοξο και δημιουργικό; Δύο χρόνια μετά, έχεις κουραστεί να μην κοιμάσαι τα βράδια και να τον βλέπεις να κάθεται διαρκώς στον καναπέ χωρίς καμία ένδειξη προόδου του μεγάλου του επιχειρηματικού πλάνου. Αυτά που κάποτε θεωρούσες αξιαγάπητα και συναρπαστικά, τώρα σε εκνευρίζουν. Απλά φύγε.

Ψάχνεις διαρκώς αφορμές

“Πόσες αποδείξεις θες για να δεις πως δεν με θες”, έλεγε η Βίσση και εσύ το πήρες κατά γράμμα. Ψάχνεις να βρεις με κάθε ευκαιρία αφορμές για να αποδείξεις στο σύντροφό σου ότι το τέλος πλησιάζει: Τότε που κοίταξε με την άκρη του ματιού του εκείνη την κοπέλα στο δρόμο ή έστειλε μήνυμα για χρόνια πολλά στη συνάδελφό του. Αν το έχεις ήδη πάρει απόφαση, απλά κάν’ το.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου