Δύο Κορίνθιοι "πιάστηκαν" με κούρο μεγάλης αρχαιολογικής αξίας...!


Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/5) στην Κόρινθο, δύο ημεδαποί για παράνομη κατοχή και μεταφορά αρχαίου κούρου  μεγάλης αξίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το  αρχαίο αντικείμενο, επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν 1 αναθηματικό κούρο, από μάρμαρο της Νάξου, ο οποίος αποτελείται από τέσσερα 4 συνανήκοντα τμήματα, συνολικού μήκους -47- εκατοστών, του οποίου δεν σώζονται τα κάτω άκρα, από τα γόνατα και κάτω. Χρονολογείται στην Αρχαϊκή περίοδο (550 π.Χ.) εξαιρετικής αρχαιολογικής αξίας, υπαγόμενο στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο θα παραδοθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου