Νίκο Παππά, τι να σου πει για τη ζωή του και ο Darth Vader;

 Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία στη χώρα που δεν έχει λεωφορεία.
Αγαπητέ αναγνώστη έλα να κάνεις ένα ταξίδι μαζί μας. Σήμερα θα σε μεταφέρουμε σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά. Σε αυτό το -ΟΧΙ και τόσο- φανταστικό σύμπαν μερικές ώρες πριν οι Stormtroopers  ντυμένοι στα κόκκινα και όχι στα λευκά (όπως τους έχουμε συνηθίσει) στέκονταν προσοχή έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ήταν μία μεγάλη ημέρα για την Αυτοκρατορία.
Οι μυστικοί σύμβουλοι πλησίασαν φοβισμένοι τον Άρχοντα που καθόταν με ονειροπόλο ύφος στον θρόνο του. Άφησαν τους φακέλους προσεκτικά πάνω στο γραφείο, έκαναν μερικά βήματα πίσω και στάθηκαν σε θέση υπόκλισης. Κανένας δε μιλούσε, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Δεν μπορεί να ήταν αλήθεια αυτό που τους είχαν «σφυρίξει». «Διαστημική Υπηρεσία; Καλά έχουμε τρελαθεί τελείως; Ζουρλός είναι ο άνθρωπος;» μονολογούσαν από μέσα τους. Ο πιο θαρραλέος από αυτούς τελικά δεν άντεξε, σήκωσε τα μάτια του και τρέμοντας από τον φόβο ρώτησε: «Lord Vader Παππά είστε σίγουρος»;
Ποιος είδε τον Vader Παππά και δεν τον φοβήθηκε! Αστραπές και βροντές πετάχτηκαν από τα ματιά του. Χρησιμοποίησε την Force για να πνίξει τον ανάγωγο, σφίγγοντας του το λαιμό μέχρι να φύγει και η τελευταία ανάσα από μέσα του. Έβγαλε το κόκκινο φωτόσπαθο του από το θηκάρι, έσκισε τον αέρα και ούρλιαξε για να ακουστεί σε όλο το υπουργείο: «Θα γίνει αυτό που λέω εγώ!»
Άνθρωποι σαν μυρμήγκια άρχισαν να ανεβοκατεβαίνουν πανικόβλητοι τις σκάλες, έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο από την τρομάρα τους, πληκτρολογούσαν σαν τρελοί. Το μήνυμα έπρεπε να σταλεί σε όλες τις γωνιές της Αυτοκρατορίας
Ο Lord Vader Παππάς είχε μιλήσει. Λιτός, απέριττος και χομπίστας όπως πάντα:
«Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα»
[αυτή είναι η πραγματική ανακοίνωση και όχι κάποιο αποκύημα της φαντασίας μας. Ω ναι!]
Το μήνυμα άρχισε να ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της επικράτειας για να το μάθει και ο τελευταίος βοσκός στο τελευταίο βουνό. Από σήμερα η Αυτοκρατορία της Ελλάδας θα είχε πρόγραμμα διαστημικό.
Το νέο χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό. Αγρότες στα τρακτέρ τους έκαναν τον σταυρό τους, τώρα μπορούσαν επιτέλους να πάνε στα αστέρια –τα πραγματικά και όχι κάποιο ομώνυμο επαρχιακό «σκυλάδικο». Αυτοκινητιστές άρχισαν να πίνουν τσικουδιές στην υγειά του Vader Παππά. Τι πειράζει που κάνουν μισή μέρα για να φτάσουν στην Πάτρα; Τώρα σε μερικά λεπτά θα μπορούσαν να κουβαλάνε τα προϊόντα τους στη Σελήνη. Ένας γέρος συνταξιούχος κοίταξε την γυναίκα του και με δάκρυα στα μάτια της είπε: «Γίνεται το όνειρό μου πραγματικότητα, πάντα ήθελα να πάω μια τσάρκα στο διάστημα».
Ο Lord Vader Παππάς, κοίταζε έξω από το παράθυρό του. Ευτυχισμένος σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε τον Στρατηγό Καμμένο. «Πάνο» του είπε «τώρα επιτέλους μπορείς να αγοράσεις εκείνο το Deathstar που πάντα ονειρευόσουνα».
Όσο για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς, μία είναι λύση: may the force be with us, συνέλληνες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου