Απογοητεύθηκαν απο τον Σκουρλέτη οι συμβασιούχοι της Κορίνθου


«Μας πετούν στον δρόμο», λένε συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Κορίνθου
Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Εσωτερικών
Διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεών τους - Οι τριάντα περίπου συμβασιούχοι έφτασαν στην Αθήνα από την Κόρινθο, συνεχίζοντας τον αγώνα τους
«Θέλουμε να δουλέψουμε» λένε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του δήμου  Κορίνθου που βρίσκονται από νωρίς έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.
Οι τριάντα περίπου συμβασιούχοι έφτασαν στην Αθήνα από την Κόρινθο, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, απαιτώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι το τέλος του 2017, όπως προβλέπει ο νόμος και στην συνέχεια να ανανεωθούν με αορίστου χρόνου.
«Είμαι περισσότερα από τρία χρόνια στον δήμο ως συμβασιούχος... Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, έχω τρία παιδιά και τα σπουδάζω και τα τρία, ενώ ο σύζυγός μου είναι άνεργος...» λέει η κ. Ελένη εργαζόμενη στην καθαριότητα.
Μαζί με την κ. Ελένη όμως ήρθε για συμπαράσταση και ο σύζυγός της που είναι χρόνια άνεργος.
«Αν μείνουμε χωρίς δουλειά θα σταματήσουμε τα παιδιά της σπουδές, τα παιδιά σπουδάζουν δυο στην Αθήνα και ένα στην Καλαμάτα, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τα παιδιά», λέει συγκινημένος ο κ. Γιώργος από την Κόρινθο.


Δίχως αποτέλεσμα η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΤΑ με τον Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους

Άκαρπη φαίνεται πως απέβη η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, εξερχόμενος του υπουργείο, «είχαμε συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, απαιτώντας να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε 5 δήμους, όπου οι δήμαρχοι αρνούνται να το κάνουν».
«Το υπουργείο πρέπει να πιέσει τους δήμους», υπογράμμισε ο ίδιος, αν και όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης «δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, πέρα από την έκδοση ενός δελτίου Τύπου».
«Του είπαμε ότι η τροπολογία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Εκεί το υπουργείο δεν απάντησε, το μόνο που είπε είναι ότι δεν μπορεί να αναγκάσει τους δημάρχους να προχωρήσουν στις ανανεώσεις των συμβάσεων», εξήγησε ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς.
«Αντιθέτως, τους εργαζομένους το υπουργείο μπορεί και τους πιέζει όταν αυτοί αρνούνται να εφαρμόσουν παράνομους νόμους; Νομούς που κατακρεουργούν δικαιώματα», κατέληξε.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου