Ποιός είναι ο Κορίνθιος σκηνοθέτης του Bachelor;


Είναι Κορίνθιος και θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης και όχι μόνο.
Είναι ο Αντώνης Σωτηρόπουλος.
H πιο τρελή κωμωδία της χρονιάς «The Bachelor» κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με ένα δυνατό cast ηθοποιών. Η ταινία προβάλλετα στον κινηματογράφο Λαΐς στην Κόρινθο.
H πιο τρελή κωμωδία της χρονιάς «The Bachelor» κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με ένα δυνατό cast ηθοποιών. Η ταινία προβάλλετα στον κινηματογράφο Λαΐς στην Κόρινθο. - See more at: http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/11322-the-bachelor#sthash.Vkjilwv2.dpuf
Ο Αντώνης δεν είναι απλά ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης (και όχι μόνο) αλλά ανήκει σε εκείνα τα παιδιά της νέας γενιάς που διαθέτουν ταλέντο και αστείρευτη όρεξη για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.
 Από τη Νικολέτα Μακρή

 Αν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με τα νέα του έργα αλλά και με ελάχιστα μέσα, με πολύ αγάπη αλλά και με αλληλεγγύη από τους συναδέλφους του, βάζει το δικό του λιθαράκι στον ελληνικό κινηματογράφο. Γιατί έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις σήμερα. Αλληλέγγυες.

Σκηνοθέτης, μουσικοσυνθέτης, σεναριογράφος, ενορχηστρωτής, visual designer, μοντερ, ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και σίγουρα πολυτάλαντος. 

Ποιο από τα παραπάνω σε αντιπροσωπεύει περισσότερο και γιατί;

Ότι έχω κάνει μέχρι τώρα στην ζωή, μου έχει προσφέρει κάτι, με έχει μάθει κάτι. Εκτός από την ηχοληψία σε όλα τα άλλα είμαι αυτοδίδακτος και αν έπρεπε να διαλέξω, θα απαντούσα αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια με ευτυχία, δηλαδή σκηνοθεσία και μουσική. Ειδικά για εμένα όταν αυτά σμίγουν σε μια ταινία είναι ίσως το υπέρτατο. Έχεις την δύναμη και των δύο αισθήσεων.
Μέσα σε πέντε χρόνια έχεις κάνει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, από τις οποίες οι τρεις (Lighter Life, ΟΧΙ -η ιστορία του Κωνσταντίνου Κουκίδη, Ελεύθερη Βούληση), απέσπασαν συνολικά δεκατέσσερα βραβεία.

Ως αυτοδίδακτος σκηνοθέτης, ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σου;

Το μυστικό είναι καλοί συνεργάτες, το σενάριο, το casting και η διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργίας . Κάποιος βλέπει μια ταινία ως αποτέλεσμα, ένα τελικό έργο, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία από τη σύλληψη της ιδέας, τη συγγραφή του σεναρίου, το ρεπεράζ, τα γυρίσματα, το μοντάζ κλπ. Απολαμβάνω όλο αυτό το ταξίδι κάθε φορά με την δημιουργικότητα και την φαντασία ενός παιδιού. Σε μια ταινία συνήθως μνημονεύεται ο σκηνοθέτης ή ο πρωταγωνιστής. Αυτό είναι λάθος. Ο κινηματογράφος είναι μια ομαδική τέχνη. Ο σεναριογράφος, ο διευθυντής φωτογραφίας, ο κινηματογραφιστής, ο ηχολήπτης και όλο το συνεργείο και cast είναι υπεύθυνα για το αποτέλεσμα. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους αυτούς που με βοήθησαν σε καιρό κρίσης να κάνουμε τέσσερις ταινίες μικρού μήκους με ελάχιστα χρήματα καθώς σχεδόν όλοι ήρθαν χωρίς αμοιβή. Τα βραβεία τα μοιράζομαι με όλους όσους μνημονεύονται στους τίτλους των ταινιών αυτών.

Τον Οκτώβρη προβλήθηκε στο «5ο Micro μ Festival» , η τέταρτη μικρού μήκους ταινίας σου, με τίτλο «Η Απαγωγή».
Η «Απαγωγή» είναι ένα σενάριο του φίλου μου Ταλω Φουράκη το οποίο πραγματεύεται το τι θα έκανε ένας απλός Έλληνας εάν βρισκόταν απέναντι σε αυτούς που τον δυναστεύουν εν καιρό μνημονίου 2012.

 Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με ένα εκπληκτικό cast από ηθοποιούς: Σωτήρη Καλυβάτση, Γιάννη Ζουγανέλη, Βίκυ Μαραγκάκη, Τόνια Σωτηροπούλου, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Αλεξάνδρα Φωτίου, Γιάννη Μπισμπικόπουλο,  Χρήστο Νικολάου, Σίμο Ζευγαρίδη, Δημήτρη Χαβρέ αλλά και με συμμετοχές απο τους El Zeraw των Vegas και Johny Vavoura! Τα κοστούμια επιμελήθηκε ο καλός μου φίλος, Κωνσταντίνος Μητροβγένης και την μουσική των τίτλων οι Smokey Bandits.

Φαντάζομαι είχες μεγάλη αγωνία για την πρεμιέρα.
Είχα αγωνία για την πρεμιέρα αλλά όχι όπως νόμιζαν φίλοι και γνωστοί που ήρθαν περιμένοντας ακόμα ένα βραβείο. Η αγωνία μου είχε να κάνει περισσότερο με το αν θα «περνούσε» στον κόσμο, αν θα γελούσε.
 Είχα στηθεί λοιπόν πίσω σε μια γωνία και περίμενα τις ατάκες και τις αντιδράσεις των θεατών.
Μπορεί να μην πήραμε φέτος το βραβείο στο «Micro μ» αλλά κάναμε ταυτόχρονη πρεμιέρα σε δέκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και είχαμε εξαιρετικές αντιδράσεις. Ο κόσμος γέλασε άρα ο στόχος επετεύχθη!

Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει σήμερα ένας νέος σκηνοθέτης από την στιγμή της σύλληψης μιας ιδέας μέχρι την υλοποίησή της;

Η πρώτη δυσκολία εύλογα, είναι η χρηματοδότηση. Γινόμαστε βέβαια αναγκαστικά πιο εφευρετικοί λόγω προϋπολογισμού και της έλλειψης από επίσημους φορείς πλέον. Βρίσκουμε ιδέες και λύσεις ώστε με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε και με λιγότερες σαφώς ημέρες γυρισμάτων, να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το χρονοδιάγραμμα είναι ένα άλλο κομμάτι γιατί εξαρτάται από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των ηθοποιών και του συνεργείου και καθώς δεν δίνονται αμοιβές ή δεν δίνονται οι αμοιβές που θα έπρεπε , είναι απαραίτητο να βρεθεί μια χρυσή τομή για ημέρες και ώρες γυρισμάτων. Αυτό που συνάντησα  από διάφορους ηθοποιούς, χορηγούς, συνεργάτες και φίλους και με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες  ήταν η αλληλεγγύη.

Από την σύντομη εμπειρία μου στα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, μπορώ να πω ότι έχουμε καταφέρει παρ’ όλη την κρίση να παράγουμε αξιόλογες ταινίες. Υπάρχει πολύ ταλέντο και αυτό ελπίζω ότι θα φανεί στο μέλλον στον ελληνικό κινηματογράφο.
Με βάση ποια κριτήρια επιλέγεις την επόμενη δουλειά σου;
Στις μικρού μήκους ταινίες δεν υπάρχει η εμπορική επιτυχία, τα εισιτήρια κλπ και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία. Είχα μέχρι τώρα την ευκαιρία να κάνω ταινίες που θα ήθελα να δω εγώ ο ίδιος, που έχουν να πουν κάτι, να προβληματίσουν, να συζητηθούν.
Πάντα μου άρεσαν οι ταινίες που με έκαναν να νιώσω, να σκεφτώ, να μάθω. Τέτοιο σινεμά θα ήθελα να κάνω.

Από που αντλείς έμπνευση κάθε φορά;

Για την πρώτη ταινία, το «Lighter Life», το οποίο γράφτηκε, γυρίστηκε και μονταρίστηκε σε 48 ώρες -καθώς έτσι απαιτούσε ο διαγωνισμός-, έμπνευση ήταν ο αριθμός 7 και η φανταστική διαδρομή ενός αναπτήρα!
Το «ΟΧΙ - η ιστορία του Κωνσταντίνου Κουκκίδη» ήρθε σαν ιδέα σε μια βόλτα μου στα Αναφιώτικα, κάτω από την Ακρόπολη, όταν βρέθηκα μπροστά στο μνημείο που υπάρχει προς τιμήν του.
Για την «Ελεύθερη Βούληση» που είναι βασισμένη σε ένα σενάριο του Βασίλη Σιγάλα, έμπνευση αποτέλεσε ο Μάνος Χατζιδάκης. 
Aπόσπασμα απο συνέντευξη στο klik.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου