ΠΑΣ Κόρινθος-Κόρινθος 06: Ποιό είναι το μέλλον τους;

Mόλις δύο βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες της Κορίνθου,που έχουν το ίδιο όνομα,τους ίδιους στόχους αλλά διαφορετική ιστορία.
Η Κόρινθος 06 είναι επικεφαλής της Α' κατηγορίας και την ακολουθεί πλέον ο ΠΑΣ Κόρινθος.
Λογικά μία απο τις δύο θα κόψει το νήμα και θα ανέβει στην Γ' Εθνική κατηγορία.
Τι θα απογίνει η άλλη;
Αυτό το ερώτημα που σήμερα βάζουμε στην δημόσια συζήτηση ούτε απλό είναι, ούτε εύκολα μπορεί να απαντηθεί.
Ο ΠΑΣ Κόρινθος, κουβαλά μία ιστορία μεγαλείου 55 χρόνων αλλά σήμερα βρίσκει μπροστά του πολλά εμπόδια που δυσκολεύουν το έργο της αναγέννησης του.
Οι παραδοσιακοί Κορίνθιοι επιχειρηματίες δεν επενδύουν πλέον στην ομάδα μετά τις αλητείες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και έτσι η ομάδα στηρίζεται στην ουσία απο τους οπαδούς που αναγκάζονται να κάνουν και τους παράγοντες για να μην διαλυθεί το ιστορικό σωματείο.
 Απο μόνη της η ιστορία δεν επαρκεί για την αναγέννηση γιατί χρειάζονται χρήματα και υποδομές.
Η Κόρινθος 2006, δεν έχει ιστορία, δεν έχει ακόμα και πυρήνα οπαδών αλλά έχει κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για την Ελλάδα της τεράστιας οικονομικής κρίσης.
Εχει απόλυτη οικονομική υγεία.
Αυτά τα δύο μαζί. Η ιστορία- κόσμος και η οικονομική υγεία αν μπορούσαν να συνενωθούν θα έδιναν και πάλι την ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΑΡΤΣΑ.!
Η Γ' Εθνική δεν είναι πανάκεια και δεν λύνει κανένα πρόβλημα αν δεν υπάρχουν απο πριν οι απαραίτητες προυποθέσεις και αυτό είναι ορατό στην περίπτωση του Ζευγολατιού.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αν ο ΠΑΣ πάρει το πρωτάθλημα και ανέβει στην Γ' Εθνική, εκτίμηση είναι οτι θα τα παρατήσει ο κ.Δημήτρης Μπινιάρης και μοιραία η Κόρινθος 06 θα γυρίσει στο παρελθόν της. Στην περίπτωση αυτή ελπίζουν ότι θα βρεθούν τα λεφτά για να ανασυγκροτηθεί ο ΠΑΣ, χωρίς προβλήματα.Εδώ και πολλά χρονια όμως δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα και μεγαλώνουν τα προβλήματα.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η  ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06
Αν πάρει το πρωτάθλημα με δεδομένη την οικονομική της ικανότητα, θα μπορέσει να κτίσει μία ομάδα για ψηλότερα και θα πείσει τους δύσπιστους σήμερα φιλάθλους να την ακολουθήσουν και να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορίας του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Δεν θα περιμένει σωτηρία απο κανένα γιατί έχει ίδιες δυνάμεις.

Οποιο απο τα δύο σενάρια και να βγεί τελικά κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν γίνει κοινή εκτίμηση ότι πρέπει να έχουμε ΜΙΑ και ισχυρή ομάδα.
Και όλοι πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ξαναγεννηθεί η Κορινθιακή δύναμη!
Αν μάλιστα φύγει απο το ποδόσφαιρο ο τελευταίος σήμερα Κορίνθιος που βάζει λεφτά απο την τσέπη του αυτό θα είναι κακό για το ποδόσφαιρο μας και θα ξαναγυρίσουμε σε ακόμα πιο πέτρινα χρόνια.
Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πίσω και να μας χωρίζει το παρελθόν.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και μόνο μπροστά.!
Υπάρχει λύση;
Πρόταση για λύση υπάρχει και θα την διατυπώσουμε σε νεώτερο μας σημείωμα.

Γ.Λ.
Δεκέμβριος 2016
Street life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου