Aυτό το εντυπωσιακό κτίριο είναι στην Αθήνα!


Όταν τον Οκτώβριο του 1992 το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε στον ελληνικό κράτος και κατ΄επέκταση στον ελληνικό λαό το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σίγουρα κανείς δεν θα φανταζόταν ότι είχαν μπει τα θεμέλια για να δημιουργηθεί μία "γειτονιά" όπου οι ιστορικοί εφοπλιστές της χώρας θα συναντούσαν την σημερινή γενιά μέσα από επιβλητικά κτίρια.
AdTech Ad

Σε μικρή απόσταση από το Ωνάσειο, όπως είναι γνωστό, ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο ήδη βραβεύθηκε ως Global Best Project για το 2016 από το ENR. Στα επιβλητικά αυτά έργα που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες εφοπλιστές που μεσουράνησαν τον 20ο αιώνα έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2017 αυτό του Γιάννη Αγγελικούση, του μεγαλύτερο ιδιώτη εφοπλιστή στον κόσμο σήμερα.
Αντί να επιλέξει να δημιουργήσει τα νέα γραφεία της στο Σίτι του Λονδίνου η Agemar επέμεινε ελληνικά και όπως φαίνεται από την εντυπωσιακή αεροφωτογραφία συμβάλει και αυτή στην αναβάθμιση της αστικής εικόνας της Καλλιθέας στο συγκεκριμένο τμήμα της.

Το κτήριο που σύμφωνα με πληροφορίες του news247 θα παραδοθεί από την εταιρεία Dimand το προσεχές καλοκαίρι θα συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών του ομίλου Αγγελικούση. Παράλληλα στην πολυόροφη εγκατάσταση θα λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο, μουσείο, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο καθώς και τα γραφεία του Ιδρύματος. Παράλληλα για τους εργαζόμενους θα παρέχονται υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, εστιατόρια και καφέ.
Το έργο το οποίο αποτελεί μία επένδυση ύψους 47 εκατ. ευρώ αγγίζει τα 30 χιλ. τ.μ. από τα οποία τα 16.000 αφορούν υπόγειους χώρους. Ο σχεδιασμός του κτιρίου πραγματοποιήθηκε από το γραφείο Sparch Sakellaridou/ Papanikolaou Architecs το οποίο έχει ήδη παρουσία στην λεωφόρο Συγγρού μέσω των κεντρικών γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 η εταιρεία Dimand θα παραδώσει ένα μέρος από το μεγάλο project στις πρώην εγκαταστάσεις της Παπαστάτος στον Πειραιά ενώ πρόσφατα προχώρησε στην ανακαίνιση του σπιτιού που έζησε ο Καζατζάκης στην Αθήνα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου