ΕΑΣ Κιάτου: Κοινό brand για τα ελληνικά όσπρια


Διερευνητική επαφή, με στόχο την πιθανότητα συνεργασίας συνεταιριστικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οσπρίων και σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού brand για την εξωστρέφεια τους στην ελληνική, αλλά και διεθνή αγορά, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία εκπροσώπων συνεταιρισμών, την οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει και να στηρίξει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Η συνεργασία αυτή, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης αγροτικών συνεταιρισμών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Βασίλης Κάππας, θα μπορούσε πιθανώς να λάβει τη μορφή εταιρικής σύμπραξης, ή πιο άτυπης μορφής συνεργασίας αναλόγως των προθέσεων των συνεταιριστών. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας, Δημήτρης Μάλκας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών, Χρυσόστομος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣΓΗ», Eυάγγελος Παναγιώτου, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Χρήστος Δήμαρης, η εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασουλοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος» Ελευθερία Στεργίου, ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ, Χρήστος Τσιχήτας, ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας – Πρέβεζας, Βασίλης Παρόλας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Παραγωγών Κάτω Νευροκοπίου Ν. Δράμας, Θεόδωρος Ιφόγλου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ, Κων/νος Παπαβασιλείου.
Κατά τη συνάντηση, ο υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παρουσίασε στους συμμετέχοντες στοιχεία για τη συνολική έκταση καλλιέργειας οσπρίων στην Ελλάδα, ενώ ο υπεύθυνος των υπηρεσιών εξωστρέφειας της εταιρείας, Μπάμπης Φιλαδαρλής, ανέλυσε τις τάσεις της διεθνούς αγοράς οσπρίων όπως και τις εξαγωγικές προοπτικές. Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εταιρειών τροφίμων, δημοσιογράφος σε θέματα τροφίμων και ποτών, Φίλης Πετκανόπουλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στο μάρκετινγκ των οσπρίων και τις σύγχρονες μεθόδους μεταποίησης.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου