Το χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς θεωρείται τέλειο


Το χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς θα μπορούσε να θεωρηθεί το «σήμα κατατεθέν» της, αφού είναι πολύ χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα γοητευτικό. Όμως το μυστικό της 49χρονης σταρ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι μόνο το απόλυτο λευκό των δοντιών της.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν σήμερα τη λεύκανση ή τα σιδεράκια –ακόμη και σε μεγάλη ηλικία– προκειμένου να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. Μια άγνωστη μέχρι τώρα παράμετρος που καθορίζει πόσο ελκυστικό είναι το χαμόγελο είναι η θέση των δοντιών σε σχέση με τα μάτια.


Τα νέα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι τέλειο θεωρείται το χαμόγελο όταν η νοητή γραμμή που ενώνει τις κόρες των ματιών είναι παράλληλη με τη γραμμή που ενώνει τους κυνόδοντες.

Προκειμένου να ανακαλύψουν τα μυστικά του τέλειου χαμόγελου, οι επιστήμονες έκαναν μια διαδικτυακή αναζήτηση χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά όπως «όμορφο χαμόγελο», «ιδανικό χαμόγελο», «διάσημοι» και «Χόλιγουντ». Η αναζήτηση απέδωσε 108 φωτογραφίες διάσημων ανδρών και γυναικών, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τελικά 32 φωτογραφίες ανδρών και 62 φωτογραφίες γυναικών.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες έβγαλαν φωτογραφία 200 φοιτητές και υπολόγισαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού την απόσταση μεταξύ της γραμμής που ενώνει τις κόρες και της γραμμής που ενώνει τους κυνόδοντες.

Η διαφορά μεταξύ των δύο νοητών γραμμών, την οποία η επιστήμονες ονομάζουν «απόκλιση γωνίωσης», ήταν μόλις 0,97 μοίρες στους διάσημους με εντυπωσιακό χαμόγελο, όπως η Τζούλια
Ρόμπερτς, αλλά 1,33 μοίρες στους φοιτητές.

Όπως γράφουν οι επιστήμονες στη σχετική μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Prosthetic Dentistry, «οι διάσημοι που θεωρείται ότι έχουν πιο όμορφο χαμόγελο παρουσιάζουν μικρότερη απόκλιση γωνίωσης σε σύγκριση με τους φοιτητές».

Επισημαίνουν επίσης ότι τα ευρήματα θα πρέπει να υπενθυμίζουν στον κόσμο ότι το όμορφο χαμόγελο εξαρτάται από τη συμμετρία του προσώπου συνολικά και όχι μόνο από τα δόντια. Έτσι, το τέλειο χαμόγελο δεν είναι πάντα δυνατό να επιτευχθεί μέσω οδοντιατρικών παρεμβάσεων.

Η μελέτη συμβαδίζει με παλαιότερα ευρήματα που έχουν υποδείξει ότι οι άνθρωποι ενστικτωδώς γοητεύονται από τα συμμετρικά πρόσωπα.

Πηγή:onmed.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου