Θέατρο Περιγιαλίου: «Οίκος Ενοχής»


Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» Ανοίγει πάλι τις πόρτες του γι αυτούς που δεν πρόλαβαν και γι αυτούς που θέλουν πάλι να τον επισκεφθούν.
Πρώτη επίσκεψη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ
Οι ημερομηνίες που θα είναι ανοιχτός ο Οίκος μας:
Νοέμβριος 2016
Σάββατα:12-19-26
Κυριακές:13-20-27
Και γι αυτούς που δεν μπορούν να απεμπλακούν τα σαββατοκύριακα λόγω ανειλημμένων καθηκόντων ανοίγουμε και δύο Τετάρτες 16 και 23 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου μας είναι 7 ευρώ.
Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.
Τα τηλέφωνα για κράτηση θέσεων είναι: 27410 86330 6977408956

Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος.
Στο τέλος έχει και κέρασμα.
Η νέα σκηνή του θεάτρου μας παρουσιάζει την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής» (διασκευή)
Σκηνοθεσία: Αλέκος Ξανθάκης
Σκηνογραφία: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη
Κατασκευή Σκηνικών:Γιάννης Καντούνης – Μπάμπης Ορκόπουλος
Κοστούμια:Ελένη Ορκοπούλου
Χειρισμός φώτων-μουσικής: Σελάν Σίγκ
Ηθοποιοί: Μαρία Γεωργίου, Αρης Κατσαβριάς , Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπης Τσόγκας, Νίκος Δημητρακόπουλος, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκος Δεσποτάκης, Μπάμπης Ορκόπουλος, guest star Ηλίας Λέκκας.
Ένα έργο με τολμηρό κείμενο που καυτηριάζει με ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σημερινής επικαιρότητας. Σπαρταριστοί διάλογοι, ξέφρενες καταστάσεις, απίθανες ανατροπές και όλοι οι ηθοποιοί πρωταγωνιστές στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο στο κοινό μέσω παρεξηγήσεων και ευτράπελων καταστάσεων.
Μίζες, παρανομίες, λαμογιές, μαϊμού επιχορηγήσεις και πολλά ακόμη «άπλυτα» βγαίνουν στη φόρα. Ένας οίκος ανοχής, μετατρέπεται σε «οίκο ενοχής»! Τι ένοχα μυστικά κρύβουν οι ήρωες-επισκέπτες μεταξύ τους;
Όλες οι «ενοχές» θα αποκαλυφθούν εδώ στο θέατρό μας.
Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τέσσερις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια φαρμακοποιός, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και ένας πρόωρα συνταξιούχος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό κτήριο ιστορικής αξίας, αφού σ´ αυτό έμενε κάποτε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τέσσερις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής!
Τι θα γίνει αν συνεργαστούν για την βελτίωση των εισοδημάτων τους; Μπορεί ένας οίκος ανοχής να γίνει πολιτιστικό κέντρο; Υπάρχει επιχορήγηση από την Ευρώπη;
Αρχικά πρόκειται για τη σύγκρουση δύο κόσμων, των πουριτανών κληρονόμων και των λούμπεν εργαζομένων ενός οίκου ανοχής. Με την εξέλιξη του έργου όμως αποδεικνύεται ότι οι καθώς πρέπει μικροαστοί είναι πολύ πιο ευρηματικοί στην απάτη και πολύ πιο έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί να υπάρχει οικονομικό όφελος.
Το έργο είναι μια καθαρή φάρσα που με το γέλιο ξεγυμνώνει την απληστία ενός κόσμου που το μόνο που δεν σκέφτεται είναι να εργαστεί παραγωγικά. Ενός κόσμου εθισμένου στην κατανάλωση, στις φίρμες και στο life style. Ενός κόσμου που μπορεί να φτάσει στον απόλυτο κυνισμό αρκεί να κρατάει μια επώνυμη τσάντα…
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου