Ο Γιάννης Κάτσινος προτείνει: Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα



Ο γνωστός Κορίνθιος μάγειρας Γιάννης Κάτσινος απο αύριο το πρωί θα μαγειρεύει για τους αναγνώστες του Street Life...!
Μοναδικές και υπέροχες συνταγές με την σφραγίδα του Κορίνθιου μάγειρα που δεν του αρέσει να τον λένε σεφ γιατί τον θεωρεί πολύ μεγάλο τίτλο..!
Xοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι
 ΥΛΙΚΑ: 
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
400 ml κόκκινο γλυκό κρασί 
2 πορτοκάλια
10 δαμάσκηνα Sunsweet 
100 ml πετιμέζι 
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 
αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας. 
Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. 
Στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε το χυμό τους.
 Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρέας.
 Δέκα λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα Sunsweet και αλατοπίπερο και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου