Ιατρικός Σύλλογος: Αναγκαίο το εμβόλιο κατά της γρίπης


Για μια ακόμη χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας υπερτονίζει την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Στόχος μας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού προκειμένου να μην θρηνήσουμε και εφέτος θύματα.
Η έγκαιρη και σωστή χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου μπορεί σε υψηλό ποσοστό να προστατέψει από τη νόσο και από τις επιπλοκές της.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν άτομα άνω των  60 ετών καθώς και παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και πρόσληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ)κατά την περίοδο γρίπης 2015-2016 καταγράφηκαν 435 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης εκ των οποίων 408 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Το εμβόλιο συνταγογραφείται ενώ επισημαίνεται ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές παρενέργειες.
Είναι σημαντικό το αντιγριπικό εμβόλιο να γίνεται πριν την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης γι αυτό συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου-ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, με ανοσοκαταστολή, μεταβολικά νοσήματα , έγκυοι, θηλάζουσες, παχύσαρκοι, χρόνια νεφροπάθεια, παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη, κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, τρόφιμοι προσωπικό ιδρυμάτων, υγειονομικό προσωπικό κ.α)
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου