Τέλος η επανάσταση...τα σκουπίδια στη ΤΕΡΝΑ!!!


Απόλυτη δικαίωση για το ρεπορτάζ μας σχετικά με την τοπική διαχείριση που ήθελε να κάνει ο δήμος Κορινθίων στα απορρίματα.
Η κυβέρνηση το ξεκαθάρισε, οτι η διαχείριση των απορριμάτων στην Πελοπόννησο θα γίνει απο την ΤΕΡΝΑ.
Τα κεφάλια μέσα!!!

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος στον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Πελοποννήσου. Το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης προτάσσεται από την κυβέρνηση. Ξεμπλοκάρει η υπογραφή της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που έχει «τρέξει» η περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντιδράσεις αναμένονται στη Μεσσηνία.

Δύο σημαντικές, σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, γνωμοδοτήσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλη Καπετάνιο, και από την γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη. Μέσω των δύο γνωμοδοτήσεων επικυρώνεται ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου και προτείνεται ως καταλληλότερη διαδικασία για την διαχείριση των απορριμμάτων το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης (1β).

ΣΔΙΤ έως το τέλος του 2016


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων που γνωρίζουν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ουσιαστικά οι δύο γνωμοδοτήσεις ανοίγουν το δρόμο για την υπογραφή του ΣΔΙΤ που έχει «τρέξει» η περιφέρεια Πελοποννήσου, με τους όρους που διαμορφώθηκαν μετά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ανάδοχο του έργου, την ΤΕΡΝΑ. Πλέον, ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός, μετά την έγκρισή του από τα δύο υπουργεία, θα περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο και εν συνεχεία θα τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν την υπογραφή του ΣΔΙΤ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά σύντομη με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ περιφέρειας – ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ – ΤΕΡΝΑ έως το τέλος του 2016.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου