Τα παιδιά δένονται με τη σχολική τους τσάντα!!


Όποιον ενήλικα και να ρωτήσει κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμάται με πολλή αγάπη έστω και ένα από τα σακίδια  που πέρασαν από τα χέρια του, ενώ πήγαινε  στο σχολείο.

Άλλοι θυμούνται και την παραμικρή θήκη που ήταν κάπου κρυμμένη μέσα σε αυτό και εκεί έκρυβαν συνήθως κάποιο αγαπημένο αντικείμενο ή κάποιο μυστικό και άλλοι μόλις το φέρνουν στη σκέψη τους τούς έρχεται αμέσως η μυρωδιά του.
Κάποιοι μάλιστα έχουμε κρατήσει μερικά από αυτά και τα χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ή  κάπου χωμένα  στο πίσω μέρος της ντουλάπας.



Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά δένονται με τα σχολικά σακίδια  ίσως περισσότερο απ’  ότι με το ίδιο το σχολείο. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά θέλουν να διαλέγουν μόνα τους το σακίδιο τους. Παρατηρούν τα χρώματα, τα σχέδια περισσότερο από έναν ενήλικα, κάποια ζητάνε σακίδια τρόλεϊ  με ροδάκια κι άλλα προτιμούν τα μεγάλα κλασικά σακίδια.
 Είναι από τα πρώτα πράγματα που ένα παιδί εκδηλώνει το γούστο του. Ανοιγοκλείνουν τα φερμουάρ μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η αίσθηση, τα μυρίζουν  όταν είναι καινούργια, αλλά και όταν είναι γεμάτα βιβλία.



 Προτιμούν σακίδια με πολλές θήκες  για να διαλέγουν εκείνα πού θα βάλουν τα πράγματά τους. Ακόμη κι όταν παίρνουν καινούρια δύσκολα αποχωρίζονται τα παλιά. Πάντα βέβαια το καινούργιο σακίδιο  τα κάνει  να βλέπουν με θετικότερο μάτι τη νέα σχολική χρονιά.
Κι αυτό γιατί για όλα τα παιδιά το σχολικό σακίδιο, τα συντροφεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μαθαίνουν να το αγαπούν συνδέοντάς το με τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής τους.
Ακούστε τα παιδιά σας λοιπόν, κάτι νοιώθουν, κάτι που και εσείς νοιώθατε όταν ήσασταν παιδιά !!



Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου