Τα σοκολατάκια του Λουτρακίου που γλυκαίνουν την Ευρώπη!


Χειροποίητες βιολογικές σοκολάτες φτιάχνει εδώ και 11 χρόνια η οικογένεια Κόλλια μέσω της σοκολατοποιίας Λουτρακίου Κοχύλι, γλυκαίνοντας τους λάτρεις της σοκολάτας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με εμπειρία στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής άνω των 25 ετών η σοκολατοποιία Λουτρακίου μπαίνει δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού με νέα προϊόντα.

Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα παραγωγής σοκολάτας βιολογικής γεωργίας και για την εταιρεία που συσκεύασε πρώτη πλάκες σοκολάτας για ατομική κατανάλωση σε διάφανη συσκευασία. Θεωρείται επίσης πρωτοπόρος και στον κλάδο του φαρμακείου, αφού καθιέρωσε πρώτη προς πώληση τη «σοκολάτα χωρίς ζάχαρη» για διαβητικούς. Η εταιρεία έχει μάλιστα βραβευτεί με «Βραβείο Καινοτομίας» από το Επιμελητήριο Κορινθίας το 2007.

Η ονομασία της σοκολάτας προέκυψε από το μηχάνημα που συνθλίβει τον καρπό του κακάο, το οποίο ονομάζεται στα γαλλικά coquille που σημαίνει κοχύλι. Όπως αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com ο Διευθυντής Marketing της σοκολατοποιίας Κοχύλι , Δημήτρης Κόλλιας, «δεν ήμασταν πρωτοστάτες στη βιολογική σοκολάτα, αλλά είμαστε το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που την παράγει».

Οι σοκολάτες περιέχουν ακατέργαστη καλαμοζάχαρη και όλα τα συστατικά τους είναι βιολογικά. Μας εξηγεί δε ότι η ίδρυση του εργοστασίου και ο βιολογικός προσανατολισμός του ήταν απόρροια της γενικότερης φιλοσοφίας που επικρατούσε στην οικογένεια. «Από μικρός ήμουν πρόσκοπος, είχα μάθει να σέβομαι το περιβάλλον και να το προστατεύω. Οι γονείς μου είχαν τοποθετήσει στο σπίτι σύστημα βιολογικού καθαρισμού και ήταν υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής. Ψαχνόμασταν πολύ σ’ αυτό το κομμάτι».

Ο ίδιος τονίζει ότι ο λόγος που τα προϊόντα είναι επιλεκτικά τοποθετημένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γιατί ο τρόπος πληρωμής δεν γίνεται στην ώρα του ή δεν είναι φερέγγυος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρηματοδοτικές ανάγκες ,η κάλυψη των οποίων έχει αντίκτυπο στην εισαγωγή των πρώτων υλών. Οι ποικιλίες κακάο προέρχονται κυρίως από τη Δομινικανή Δημοκρατία και την περιοχή της Γκάνας.


Μπορεί στην Ελλάδα οι βιολογικές σοκολάτες να μην είναι τόσο γνωστές, κάνουν όμως τον γύρο του κόσμου σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία , η Κύπρος και το Καζακστάν. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και προσυμφωνητικό με την Αυστραλία για την τοποθέτηση του προϊόντος σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και delicatessen.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογενειακή επιχείρηση  Κόλλια είναι η ελληνική υπογραφή των προϊόντων. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούνται εδώδιμα φυτά ελληνικής προελεύσεως, όπως μαστίχα και δεντρολίβανο, καθώς επίσης σπιρουλίνα και ελαιόλαδο.

Παρά την εξειδίκευση που κατέχει στην παραγωγή βιολογικής σοκολάτας η διοίκηση της εταιρείας πειραματίζεται διαρκώς με νέα προϊόντα. Πριν από ένα χρόνο λάνσαρε χυμούς και μαρμελάδες με στέβια και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα βιολειτουργικά τρόφιμα. Το βασικό χαρακτηριστικό των εν λόγω προϊόντων είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, τα υψηλά ποσοστά σε πρωτεΐνες και η προσθήκη superfoods με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, όπως για παράδειγμα superfoods που βοηθούν στην πρόληψη καρκίνου. Επίσης από τον Ιανουάριο θα προσθέσει στο portfolio της κέικ και προϊόντα φούρνου με στέβια.

Τα κέρδη θα είναι εξίσου γλυκά για την σοκολατοποιία, η οποία περιμένει επιστροφή της κερδοφορίας στα επίπεδα του 2008 με αύξηση 3%. Στα άμεσα σχέδιά της είναι και η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα βραβεία της λέσχης επιχειρηματικότητας.

Που μπορείτε να βρείτε τη βιολογική σοκολάτα Κοχύλι
Το δίκτυο διανομής επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, delicatessen, κάβες και φαρμακεία.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου