10 τρόποι για να πείτε «σ’ αγαπώ» στο παιδί σας





Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά μας, σήμερα, δε στερούνται της αγάπης, της προσοχής και των χαδιών μας. Παρ’ ολ’ αυτά, η ροή της καθημερινότητας είναι τέτοια που, πολλές φορές, μας απορροφά υπερβολικά κι ένα απλό “σ’ αγαπώ” δεν αρκεί για ν’ αναπληρώσει την τρυφερότητα που ίσως έχει λείψει απ’ το παιδί μας. Ορίστε, λοιπόν, μερικοί πιο παιχνιδιάρικοι και πιο εμφατικοί τρόποι να του δείξουμε πόσο πολύ το αγαπάμε...

1. Με ένα σημειωματάκι
Γράψτε σ’ ένα χαρτάκι “σ’ αγαπώ” ή σχεδιάστε επάνω μια καρδούλα και κρύψτε το κάπου που το μικρό σας θα το βρει σε μια ανύποπτη στιγμή στη διάρκεια της ημέρας του: στην τσέπη του μπουφάν του, σε κάποια θήκη της τσαντούλας του, κάτω απ’ το πιατάκι του κλπ.

2. Με ένα φιλί στο κουτί
Πάρτε ένα άδειο κουτάκι, διακοσμήστε το μαζί με το καμάρι σας και “βάλτε” μέσα ένα φιλί πριν το κλείσετε με μια κορδέλα. Όταν φύγετε για τη δουλειά ή τα ψώνια πείτε του ότι, αν του λείψετε, μπορεί να το ανοίξει και να πάρει το φιλί που έχετε αφήσει για ‘κείνο.

3. Με ένα τραγουδάκι
Επιλέξτε μια μελωδία που αρέσει στο παιδί σας και επινοήστε ένα πολύ απλό τραγουδάκι που μιλά για το πόσο πολύ το αγαπάτε. Έτσι, κάθε φορά που το βλέπετε να κατσουφιάζει θα μπορείτε να του τραγουδάτε το μοναδικό αυτό τραγουδάκι και το προσωπάκι του θα λάμπει ξανά.

4. Με ένα “τατουάζ”
Με ένα στυλό ζωγραφίστε ένα μοναδικό σχεδιάκι στην εσωτερική πλευρά του χεριού του ή γράψτε απλά “σ’ αγαπώ” και ύστερα αφήστε το μικρούλι σας να κάνει το ίδιο στο δικό σας χέρι. Έτσι, θα έχετε ο ένας τον άλλον μαζί σας όπου κι αν βρεθείτε μέσα στην ημέρα.

5. Με ένα παραμυθάκι
Το βράδυ, πριν τον ύπνο, επινοήστε ένα δικό σας παραμυθάκι που θα έχει πρωταγωνιστή το πιτσιρίκι σας και η αγάπη σας θα το σώζει τελικά από έναν μεγάλο κίνδυνο. Μην το τελειώσετε με τη μία, αλλά συνεχίστε το για λίγες μέρες, ώστε η έκπληξη να είναι μεγαλύτερη.

6. Με μία ανάμνηση
Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί το μικρό σας, θυμήστε του κάτι που έκανε μέσα στην ημέρα και δείξτε του έτσι ότι είναι στο επίκεντρο της αγάπης και της προσοχής σας. Αν έχετε κρατήσει κάποιο αναμνηστικό της γκάφας ή της χαριτωμενιάς του, δείξτε το για λίγο έξτρα ενθουσιασμό.

7. Με ένα πάρτυ-έκπληξη
Αν σας έχουν μείνει υλικά απ’ το τελευταίο πάρτυ γενεθλίων του, μην τα κρατάτε για του χρόνου. Όταν το παιδί λείψει απ’ το σπίτι, αρπάξτε την ευκαιρία και στήστε ένα μικρό πάρτυ έκπληξη. Αν είναι εύκολο, καλέστε και τρεις-τέσσερις φίλους του να παίξουν όλοι μαζί.

8. Με ένα γκραφίτι
Πάρτε μπογιές και μαζί με το μικρό σας, κάντε μια τοιχογραφία στον τοίχο του δωματίου του, απέναντι απ’ το κρεβατάκι του. Μην ξεχάσετε φυσικά, να γράψετε “σ’ αγαπώ”, ώστε να το βλέπει πάντα και να θυμάται ότι είστε δίπλα του κάθε στιγμή.

9. Με ένα κέντημα
Αν το ‘χετε με τις κλωστές και τις βελόνες, κεντήστε με χρωματιστή κλωστή επάνω στο μαξιλαράκι του παιδιού μία καρδούλα ή τη φράση “σ’ αγαπώ”, έτσι ώστε να ξέρει ότι θα έχει πάντα την αγάπη της μαμάς μαζί του στα όνειρά του.

10. Με ένα φαγητό-έκπληξη
Οι πιθανότητες το καμάρι σας να μην εγκρίνει παρά λίγα από τα φαγητά που το ταϊζετε, είναι μεγάλες. Μια μέρα, λοιπόν, που δεν το περιμένει, μαγειρέψτε το αγαπημένο του φαΐ και για έξτρα έκπληξη, στο τέλος του γεύματος, βγάλτε το αγαπημένο του γλύκισμα για επιδόρπιο.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου