35% θα αυξηθεί η τιμή του καφέ!!!


Σοβαρό πλήγμα στην αγορά του καφέ και στην τσέπη του καταναλωτή φέρνει η επιβολή φόρου εισαγωγής 2-4 ευρώ ανά κιλό προϊόντος ανάλογα με την κατηγορία της πρώτης ύλης (ωμός, καβουρδισμένος, στιγμιαίος). Και αυτό γιατί η επιβάρυνση στην τελική τιμή μπορεί να φθάσει μέχρι και 35%. Αυτό αναφέρει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) που εκπροσωπεί το 80% του κλάδου των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών. 
Η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου, σύμφωνα με τον ΕΣΒΕΠ, θα επηρεάσει την κατανάλωση τόσο στο σπίτι όσο και στην καφετέρια ενώ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες, όπως η πτώση της κατανάλωσης (άρα και αδυναμία συλλογής του ποσού που αναμένεται από την επιβολή του νέου φόρου), αλλά και αύξηση του λαθρεμπορίου και των παράνομων εισαγωγών. Στο πλαίσιο αυτής της πραγματικότητας ο ΕΣΒΕΠ για μία ακόμη φορά επιμένει ότι το βάρος των Κυβερνητικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών θα πρέπει να πέσει στην περιστολή δημοσίων σπαταλών και δαπανών και στην ορθολογική επανεξέταση του φορολογικού συστήματος το οποίο, ενώ όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, δεν μπορεί να αλλάζει τρεις και τέσσερις φορές το χρόνο.
Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ανησυχία του συνολικά για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και με τα οποία, όπως αναφέρει ο ΕΣΒΕΠ, "στην ουσία σημειώνεται εντυπωσιακή άνοδος της έμμεσης φορολογίας." "Με αποτέλεσμα να πλήττεται ο καταναλωτής χαμηλού εισοδήματος και να επηρεάζεται άμεσα η ζήτηση η οποία όμως αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας" όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου