Fulgor: Δύο πολυ σημαντικές νέες συμβάσεις


Την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα, ανέθεσε στον Όμιλο Ελληνικά Καλώδια η γερμανική εταιρία Tennet, διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, οι συμβάσεις που ανατέθηκαν στην Ελληνικά Καλώδια αφορούν τον «με το κλειδί στο χέρι» σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία και θέση σε λειτουργία τριών συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με υποβρύχια καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος ονομαστικής τάσης 155 Kv, με μόνωση εξωθημένου διασταυρωμένου πολυαιθυλενίου (XLPE). Τα έργα περιλαμβάνουν εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης 155 kV συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων.
Τα εν λόγω σύνθετα τριπολικά υποβρύχια καλώδια με μόνωση XLPE και με ενσωματωμένες δύο οπλισμένες μονάδες οπτικών ινών των 24 ινών έκαστη θα παραχθούν από την Ελληνικά Καλώδια στο εργοστάσιό της θυγατρικής της εταιρίας Fulgor, στην Κόρινθο, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το 2018. Η Fulgor διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπουν την παραγωγή και την πραγματοποίηση δοκιμών υποβρυχίων καλωδίων σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη, με απουσία ή με τον ελάχιστο αριθμό εργοστασιακών συνδέσμων. Τα εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργα υπογραμμίζουν την εξέχουσα θέση του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως,. Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερύψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου