Σήμερα αποφασίζουν που θα στηθούν μπλόκα..!


Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια.

Στη σύσκεψη αυτή, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες και από την Κρήτη, Μακεδονία, Εβρο, Θεσσαλία, Ηπειρο αλλά και Πελοπόννησο. Απώτερος στόχος των αγροτών είναι κοινός συντονισμός όλων των μπλόκων ενώ αναμένεται να βρεθούν τρόπου για την κλιμάκωση της πανελλαδικής κινητοποίησης αλλά και ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων.
Σε ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο στο Γερακάρι, που εδώ και δεκατέσσερις ημέρες βρίσκονται στο δρόμο. Οι αγρότες μετέφεραν τα τρακτέρ τους και τις δυνάμεις στη Νίκαια, με στόχο να γίνει πιο δυναμικό το μπλόκο ενώ θα συμμετέχουν και στην πανελλαδική σύσκεψη. Παράλληλα παραμένει και ενισχύεται το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας στο οποίο συμμετέχουν αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι αγρότες στο σημείο κρατούν κλειστό επ’ αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Μπλόκα υπάρχουν επίσης στο Δαμάσι, αλλά και στον κόμβο Αργυροπουλίου, όπου οι αγρότες τις απογευματινές ώρες προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης. Ακόμη στα Φάρσαλα, και στη Ραχούλα με τους αγρότες να έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και το δρόμο Λάρισας – Τρικάλων.
Κλειστά τα «Πράσινα Φανάρια» στη Θεσσαλονίκη
Κλειστή από το μπλόκο των αγροτών, παραμένει και η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στο ύψος της διασταύρωσης «Πράσινα Φανάρια», στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Να σημειωθεί πως αγρότες από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στο μπλόκο του Λευκώνα στις Σέρρες προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
Δυτική Μακεδονία
Οι αγρότες της Καστοριάς παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο αξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
Παράλληλα, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας.
Να σημειωθεί πως στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο τους οι αγρότες, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.
Συλλαλητήριο στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Σε συλλαλητήριο προχωρά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στις 11 το πρωί, στο κτίριο της Περιφέρειας.
Να σημειωθεί πως έχουν αιτηθεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους, ενώ σε περίπτωση που δεν πάρουν κάποια απάντηση θα υπάρξει προετοιμασία για συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Το συλλαλητήριο στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναμένεται αρκετά δυναμικό, όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, ο οποίος τόνισε, πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι κτηνοτρόφοι θα παραδώσουν τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν σε έδρες άλλων περιφερειών της χώρας.
Οι κινητοποιήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Με αποκλεισμό των εθνικών οδών Πατρών – Κορίνθου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, συνεχίζουν όπως κάθε ημέρα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, για λίγες ώρες, αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας, αντίστοιχα, ενώ για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα περιμένουν τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής που θα συνεδριάσει στη Νίκαια το μεσημέρι.
Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησες, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου