Αποστολόπουλος | Προσφορά-πακέτο για το "Ερρίκος Ντυνάν"



Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

Το σύνολο του "Ερρίκος Ντυνάν", δηλαδή τόσο το ακίνητο, όσο και την ανάληψη της νοσοκομειακής λειτουργίας, σχεδιάζει να διεκδικήσει ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών στον διαγωνισμό της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση του ομίλου δεν προσανατολίζεται να συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με ενδιαφερόμενο από τον χώρο του real estate, αν και στον διαγωνισμό έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών προσφορών για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές.

Η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της "Ημιθέα”, θυγατρικής της Πειραιώς που ελέγχει το "Ερρίκος Ντυνάν", λήγει στις 23 Ιουλίου και μεταξύ των υποψηφίων που έχουν υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας, εκτός από το Ιατρικό Αθηνών, βρίσκεται το CVC Capital Partners, ο όμιλος Ιασώ, η Ευρωκλινική, η Farallon Capital Management και κατά τις πληροφορίες επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Ιατρικού Αθηνών που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Βασίλης Αποστολόπουλος, σχολιάζοντας τις κινήσεις του CVC (εξαγορά Iaso General, Metropolitan) και κυρίως το deal με τη MIG για την πώληση του "Υγεία" και το ενδιαφέρον του fund για το "Ντυνάν", ανέφερε πως ο όμιλος σκοπεύει να έχει "πρωταγωνιστικό ρόλο” στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο. "Η θέση μας παραμένει σταθερή, θα παίξουμε αποφασιστικό ρόλο δίνοντας την εγγύηση πως η αγορά δεν θα είναι στα χέρια όσων ευκαιριακά τοποθετούνται σε αυτή”, ανέφερε.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Στελέχη από τον χώρο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων επισημαίνουν πως ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος το επόμενο διάστημα και μέχρι την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το "Ερρίκος Ντυνάν", ενώ τις ανακατατάξεις στην αγορά συμπλήρωσε η αγωγή της "Εταιρεία Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε." κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και "Υγεία" για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του "Υγεία". Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το Αίτημα Προσωρινής Διαταγής. Η τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της με ανακοίνωσή της μετά την απόρριψη έκανε λόγο για ανυπόστατες αιτιάσεις και "μεθοδεύσεις ανταγωνιστών του ΥΓΕΙΑ, οι οποίες κινούνται εκτός της αποδεκτής επιχειρηματικής πρακτικής και ευπρέπειας”, σημειώνοντας πως θα μελετήσει νομικές ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τη φετινή χρήση, η διοίκηση του Ιατρικού περιμένει μια καλή χρονιά και, όπως είπε, τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου δείχνουν αύξηση 10% στον τζίρο σε σύγκριση με πέρσι και άνοδο 20% στη λειτουργική κερδοφορία. Όπως εξήγησε, η άνοδος οφείλεται στη διεύρυνση του αριθμού των ασθενών, αλλά και στις συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες.

vicky.kourlibini@capital.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου