Οι νέοι φόροι έβαλαν «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης


Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην επανεξέταση της υπαγωγής στις κλιματικές ζώνες περιοχών οι οποίες έχουν τόσο παραλιακές όσο και ορεινές ζώνες, ώστε να διατίθεται αναλόγως το επίδομα θέρμανσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, συμμερίστηκε τους προβληματισμούς του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του «γαλάζιου» βουλευτή και τόνισε ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπάγεται το «σπάσιμο» των νομών, που έχουν ταυτόχρονα παραλιακές πόλεις κι ορεινές περιοχές, ώστε να υπαχθούν σε διαφορετικές ζώνες με στόχο την ορθολογική διανομή του επιδόματος θέρμανσης.
Πάντως, ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι η υφιστάμενη κατανομή των περιοχών σε κλιματικές ζώνες, δεν αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία εφάρμοσε το προηγούμενο μοντέλο με ορισμένες παρεμβάσεις.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι και φέτος θα διατεθεί για επίδομα θέρμανσης το ίδιο ποσό με πέρυσι, των 105 εκατ. ευρώ και χαρακτήρισε «παραπλανητικά» και «ψευδή» τα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονται το αντίθετο.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου