8 συμβουλές ομορφιάς για κάθε γυναίκα μετά τα σαράντα


Όλες μας γνωρίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου οι λειτουργίες του οργανισμού, αλλά και του δέρματος φθίνουν, οι ανάγκες όμως αυξάνονται. Ωστόσο, μπορείς να τον κάνεις σύμμαχο σου κι έτσι, κάθε δεκαετία που περνάει από πάνω σου να αφήνει μόνο τα καλά της σημάδια.
Για να διατηρήσεις και στα σαράντα σου το τέλειο και λαμπερό σου δέρμα, την ομορφιά και τη γοητεία σου θα πρέπει απλά να αλλάξεις τη ρουτίνα που ακολουθούσες, γιατί αυτή ωριμάζει μαζί με σένα.
  • Μαλλιά
Το κούρεμα αλλά και το χρώμα πρέπει να συμβαδίζουν με την ηλικία σου. Αν είναι μακριά σου προτείνουμε να τα κόψεις σε στιλ καρέ, που έρχεται μέχρι τους ώμους σου. Όσο για το χρώμα οι ανοιχτές αποχρώσεις λειτουργούν περισσότερο στην περίπτωση που έχεις ήδη εμφανίσει κάποιες λευκές τρίχες, καθώς τις εξαφανίζουν.
  • Μάτια
Για να φαίνεται το βλέμμα σου πιο φωτεινό και ξεκούραστο κάθε μέρα, δεν έχεις παρά να αντικαταστήσεις την κλασική μπεζ σκιά με μια στο χρώμα της σαμπάνιας που θα «γλυκάνει» και το πρόσωπο σου.
  • Χαμόγελο
Τα δόντια τείνουν επίσης να χάνουν με τα χρόνια το λευκό τους χρώμα, αλλά πριν σκεφτείς ότι θα σου πούμε να κόψεις τον καφέ – που είναι γνωστό ότι τους αφήνει σημάδια – σου δίνουμε τη λύση από τη φύση. Ο κουρκουμάς αποτελεί το βότανο – έκπληξη για τη λεύκανση των δοντιών σου!
  • Επιδερμίδα
Θα στο θυμίζουμε συνέχεια πως ο ήλιος και η ακτινοβολία του προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που φαντάζεσαι στο δέρμα. Η αντηλιακή προστασία είτε είναι στοιχείο των καλλυντικών σου είτε ξεχωριστό προϊόν είναι το Α και το Ω για υγιές δέρμα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Αν όμως έχεις ήδη υποστεί τη βλάβη, τότε επένδυσε σε προϊόντα με ρετινόλη, για να απαλύνεις και τις λεπτές γραμμές.

  • Απολέπιση
Το διαβάζεις και το ακούς στα περισσότερα beauty θέματα και όχι άδικα, αφού ο οργανισμός μας επιβαρύνεται καθημερινά με δεκάδες τοξίνες και ρύπους. Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα και χάρισε πάλι λάμψη στο δέρμα σου αφιερώνοντας μια ημέρα την εβδομάδα λίγο χρόνο για σκραμπ σε όλο το σώμα και κυρίως δε στο πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείς την τέλεια, βελούδινη βάση για μακιγιάζ.
  • Φρύδια
Τα φρύδια είναι ένα από τα σημεία επάνω μας που επίσης αποδυναμώνονται σταδιακά. Αν έχεις παρατηρήσει κενά ανάμεσα στις τρίχες, φρόντισε να τα γεμίζεις είτε με σκιά είτε με μολύβι πριν από κάθε σου έξοδο. Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις από μια αισθητικό την τεχνική του eyebrow tinting ή του ημιμόνιμου τατουάζ.

  • Μάσκες
Εμπιστεύσου τις ευεργετικές ιδιότητες των sheet masks. Διάλεξε ανάμεσα σε λάμψη – βιταμίνη C – ή ενυδάτωση και απαλή αίσθηση – με συστατικό το τεϊόδεντρο.
  • Πρήξιμο στα μάτια
Εξαιτίας της μικροκυκλοφορίας του αίματος τα μάτια εμφανίζουν σταδιακά πρήξιμο, μαύρους κύκλους και σακούλες. Εφάρμοσε μια κρέμα ματιών με καφεΐνη, αλλά πάντοτε ταμποναριστά με το δάχτυλο.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου