Δείτε που θα πέσει το περισσότερο χιόνι φέτος στην Ελλάδα


Βάση στατιστικών στοιχείων των τελευταίων ετών, το Greek-Weather.Org προβλέπει τους νομούς της Ελλάδας που φέτος θα έχουν έντονες χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org: «Η ανάλυση αυτή που βασίζεται στο που έχει χιονίσει περισσότερο τα τελευταία 15 χρόνια, μας δίνει μία εικόνα πως οι χιονοπτώσεις προτιμούν τα πιο νότια και κεντρικά τμήματα της Ελλάδα, πάρα περιοχές της βόρειας Ελλάδας και σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο η διάταξη των καιρικών συστημάτων που είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δίνει λιγότερα χιόνια σε νομούς ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα και φέτος, περισσότερες πιθανότητες να δουν αρκετό χιόνι, λαμβάνουν τμήματα των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φλώρινας, Καστοριάς, Αρκαδίας, Έβρου, Ροδόπης αλλά και Χαλκιδικής.
Οριακά για χιονοπτώσεις τα τελευταία χρόνια αλλά ενδεχομένως και φέτος είναι οι νομοί Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Φωκίδος και Αττικής.
Έκπληξη τα τελευταία 2 έτη αποτελεί το γεγονός ότι χιονίζει πάρα πολύ σε νησιά των βόρειων Κυκλάδων όπως στην Άνδρο και τη Τήνο, αλλά και στις Σποράδες, όπου και φέτος λαμβάνουν κάποιες πιθανότητες για χιόνια.
Καταλήγοντας λοιπόν, διακρίνουμε τα τελευταία χρόνια μία τάση των χιονοπτώσεων κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και των βορείων Κυκλάδων και των Σποράδων.
Όσο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη;; Οι 2 αυτές μεγάλες πόλεις έχουν να δουν πολύ χιόνια η πρώτη από το 2008 και η Δεύτερα από το 2006, 8 και 10 χρόνια αντίστοιχα δηλαδή, με τις πιθανότητες για χιόνια φέτος να είναι πιο αυξημένες αλλά όχι και ιδιαίτερα μεγάλες για μεγάλους χιονιάδες όπως τα παλαιότερα χρόνια».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου