Μοναδικό | Η άγνωση Γαλάζια λίμνη της Κορινθίας (video)


Στα ερείπια βυθισμένης μυκηναϊκής πόλης λίγο ανατολικά από τον Κόρφο Κορινθίας - Νερά που πραγματικά, εντυπωσιάζουν

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση από τη "Γαλάζια Λίμνη" της Κορινθίας, λίγο ανατολικά από τον Κόρφο Κορινθίας.

Μια παραλία που εντυπωσιάζει με το εξωτερικό χρώμα των νερών της και το οποίο σπανίζει στην Κορινθία, της οποίας οι παραλίες έχουν άλλο ύφος και χρώμα.

Εκτός από τα πετρώματα, αυτές οι αποχρώσεις οφείλονται και σε ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς στο σημείο βρισκόταν η Μυκηναϊκή Πόλη Καλαμιανός, η οποία έχει βυθιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της.
Πάνω σ' αυτά τα ερείπια της πόλης, η λευκή άμμος έχει δημιουργήσει έναν παράδεισο ομορφιάς, τον οποίο απολαμβάνουμε σήμερα. Η πόλη ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Daniel Pullen του Πανεπιστημίου της Florida.
"Έχουμε ενδείξεις ότι κατοικούσαν άνθρωποι σ’ αυτή τη τοποθεσία για ένα μακρύ διάστημα. Σε κάποια χρονική στιγμή, ήρθαν νέοι κάτοικοι και εγκαθίδρυσαν αυτή τη θέση ώς ένα νέο φυλάκιο ή ίσως και μια ναυτική ή στρατιωτική βάση. Και μαζί τους έφεραν τους μηχανικούς και οικοδόμους τους και κατασκεύασαν το κύριο τμήμα του χώρου", δήλωνε ο αρχαιολόγος το 2008. Ο κ. Pullen και η ομάδα του ονόμασαν τον οικισμό "Κόρφος-Καλαμιανός".
Ο κ. Pullen ανακάλυψε τα υπολείμματα του οικισμού το 2001 και παρουσίασε τα ευρήματά του στο ετήσιο συνέδριο του Archaeological Institute of America, το Ιανουάριο του 2008. Στη θέση έγιναν έρευνες και από τον Thomas Tartaron και την ομάδα του. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν υποβρυχίως στην ενδεχόμενη θέση του μυκηναϊκού λιμανιού αποκάλυψαν ένα σωρό λίθων και κεραμική της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (σύμφωνα με όρους απόλυτης χρονολόγησης η ΥΕΧ ξεκινάει στο Αιγαίο περίπου το 1700 π.Χ.).
Ο Tartaron γράφει πως ο "Καλαμιανός βρίσκεται κοντά σε υγρότοπο, σε σχετικό υψόμετρο που επιτρέπει την εποπτεία της γύρω περιοχής και τη θάλασσα και η παραλία του έχει σχετικά βαθιά νερά ιδανικά για παραμονή πλοίων".
Η πρόσβαση γίνεται από παρακείμενο χωματόδρομο και ελάχιστο περπάτημα ή με σκάφος.
Ο χωματόδρομος φτάνει μέχρι το σπίτι που βλέπετε παρακάτω και εν συνεχεία η απόσταση είναι 200 μέτρα με τα πόδια:

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου