Το ΚΕΠΑΠ γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα Μουσικής


Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Μέσα σε λίγα χρόνια, έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Στην πόλη μας η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιορτάζεται κάθε χρόνο με την ουσιαστική συμβολή της Φιλαρμονικής μας. Φέτος θα γιορταστεί με τη συμβολή και άλλων θεσμικών φορέων της πόλης μας όπως το Μουσικό Γυμνάσιο, τα ωδεία της πόλης μας, τοπικά συγκροτήματα και άλλοι πολιτιστικοί οργανισμοί. 
Οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια 9 ημέρες, από τις 16 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουνίου και είναι προγραμματισμένες ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εικαστικό εργαστήρι "Ζωγραφίζοντας τη μουσική" σε συνεργασία με τα Global Arts Studios , Δημοτική Πινακοθήκη, ώρα11.00- 12.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

«Οι βαλίτσες με τους ήχους», εκπαιδευτικό πρόγραμμα & συναυλία για παιδιά και μεγάλους  από το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο. Συμμετέχουν: το Σύνολο φλάουτου με ράμφος «Synaulis”, Τρίο βιολοντσέλων σε δημοφιλείς μελωδίες, οι Παιδικές Χορωδίες Δήμου Νεμέας και του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου. 
Εάν είστε παιδιά στις  6.30   μ.μ. στο φουαγιέ  θα δούμε τις παράξενες βαλίτσες και θα φτιάξουμε χειροτεχνίες με θέμα τη μουσική και εάν είστε μεγάλοι, ελάτε με τα παιδιά σας στις 8.30 μ.μ. να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο, να γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα και να απολαύσουμε μουσική! Στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ».

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σεμινάριο Φωτογραφίας Concert Photography , σε συνεργασία με τα Global Arts Studios και το Corinthian Photography Club, Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώρα 6.30- 8.00 μ.μ. 
Lady Macbeth   Χοροθέατρο από το τμήμα Εφήβων του Σύγχρονου Χορού, του Μπαλέτου και του Θεάτρου των Global Arts Studios, Πεζόδρομος Εθνικής Τραπέζης, ώρα 8.00 μ.μ.   
Ροκ Σύνολο Μουσικού σχολείου Κορίνθου και Συναυλία με τη  STIGMA SWING DIXIE BAND, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ», ώρα 9.00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ρεσιτάλ κιθάρας από το μουσικό Μποβολή Χρήστο-Αναστάσιο, σπουδαστή της Μαδριγαλείου Μουσικής Σχολής, στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ», ώρα 9.00 μ.μ.
Ηχητική - φωτιστική κάλυψη= 150 πλέον 24% ΦΠΑ 
Ροκ βραδιά με το Νίκο Γεωργουσάκη και τους M51 σε συνεργασία με το Ωδείο Music For, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, ώρα 10.00 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

5η Συνάντηση Φιλαρμονικών, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής:
Συναυλία Δημοτικής  Φιλαρμονικής  Κορίνθου, Φιλαρμονικής Δήμου Νεμέας και Ορχήστρας Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου, 11.00 π.μ., Πεζόδρομος Εθνικής Τραπέζης
 Συναυλία Φιλαρμονικών Δερβενίου, Βριλησίων και Σπάρτης, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, ώρα 7.45 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναυλία με τη Μπαντίνα της Φιλαρμονικής, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, ώρα 8.00 μ.μ.
Michalis Brouzos quartet. Συναυλία σε συνεργασία με τη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή, στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ», ώρα 8.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ   

Συναυλία με Hip- Hop συγκροτήματα, στα γήπεδα Μπάσκετ Αγ. Νικολάου, ώρα 8.30-11.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

«Ζωρζ Νταντέν» Θεατρική Παράσταση από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «ΑΝΕΜΗ», στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς  Κορίνθου, ώρα 9.00 μ.μ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το Ροκ Συγκρότημα «Μουσικές Αναδρομές» στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου