Ξεκίνησε το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ξυλόκαστρο


Την κατασκευή ενός από τα πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα της νέας εποχής φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, που επιλέγονται μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες, ολοκλήρωσε η MESSARITIS Ανανεώσιμες.  
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο ανήκει στην εταιρία "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ" και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου IEC62446:2016, με panels της εταιρίας Suntech, inverters της Fronius και σύστημα στήριξης της Metaloumin, είναι ισχύος 100kW και βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κύριος  Βασίλειος Λόντος, δήλωσε χαρακτηριστικά: 
"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις μας στην ελληνική αγορά, με την υλοποίηση ενός ακόμη έργου. Τέτοιου είδους έργα εκτός από  επιχειρηματικά οφέλη, προσφέρουν συνολικά στο περιβάλλον και  στην κοινωνία.  Παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταφέραμε επιτυχώς να χρηματοδοτήσουμε το συγκεκριμένο έργο και πιστεύουμε ότι αποτελεί προπομπό για την νέα εποχή ΑΠΕ που διαμορφώνεται με τις νέες ανταγωνιστικές διαδικασίες. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες του κλάδου αλλα και την εν δυνάμει νέα προοπτική που διαμορφώνεται στο προσεχές διάστημα.
Στην προσπάθειά μας αυτή και μετά από εκτενή έρευνα στην αγορά των φωτοβολταϊκών, επιλέξαμε την εταιρία Messaritis Ανανεώσιμες για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Με γνώμονα την μακρόχρονη εμπειρία της, την αδειάλειπτη παρουσία της τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ενέργειας, τον επαγγελματισμό, την αξιοπιστία και τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι εκ του αποτελέσματος.”
Ο κύριος Ιωάννης Μεσσαρίτης, ιδιοκτήτης της Messaritis Ανανεώσιμες, δήλωσε σχετικά: 
"Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε στον κ. Λόντο ένα έργο άρτιο από κάθε άποψη. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σημείο αναφοράς για την εταιρία μας αλλά και συνολικά για τον κλάδο, καθώς αποτελεί ένα από τα συνολικά 9 έργα που αδειοδοτήθηκαν το 2016 στην κατηγορία μέχρι 1MW, μετά από παύση πολλών ετών στην κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών σταθμών.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η εμπιστοσύνη που μας έδειξε, αναγνωρίζοντας στην εταιρεία μας τα χαρακτηριστικά ακριβώς που έψαχνε: συνέπεια, τεχνική υπεροχή και ανταγωνιστικό κόστος. 
Οι ενδείξεις από την παραγωγή των πρώτων ημερών υπερβαίνουν τις προσδοκίες του κάτι το οποίο αποτελεί για μας τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.
Σκοπός μας τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις αλλαγές που έχουν προκύψει λόγω διαγωνισμών στις ΑΠΕ, είναι να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους επενδυτές φ/β παραδίδοντας έργα χωρίς τεχνικές εκπτώσεις αλλά ταυτόχρονα σωστά κοστολογημένα”.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου