"Νεφέλη" | Ισχυρή καταιγίδα θα κτυπήσει σήμερα την Κορινθία;


"ΝΕΦΕΛΗ" : Έντονη κακοκαιρία έως και  την Πέμπτη 28 Ιουνίου (ανανέωση Δευτέρας)
Κακοκαιρία διαρκείας, η "ΝΕΦΕΛΗ", θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Δευτέρα 25/06 έως και την Πέμπτη 28/06. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
 Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Τονίζεται ότι σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν κατά το δεύτερο μισό της Δευτέρας 25/06.
Τη Δευτέρα 25/06/2018 η "Νεφέλη" θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Στερεά και την Πελοπόννησο με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
 Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης γενικά έντασης  θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και αργά το βράδυ στην Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού). Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28-30 βαθμούς, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις δε θα ξεπεράσει τους 25-27 βαθμούς.

Την Τρίτη 26/06/2018, από τις πρώτες ώρες της ημέρας, η "Νεφέλη" θα ενισχυθεί δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα (με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου). Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες,  στην  Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου