Πιο ελκυστικοί με ένα ποτηράκι


❱❱ Ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν τους άλλους ομορφότερους
Πόσοι και πόσες δεν έχουν πανικοβληθεί διαπιστώνοντας ότι το «μεθυσμένο» φλερτ τους σε συνθήκες νηφαλιότητας δεν τους ελκύει, ακόμα κι αν ήταν το τελευταίο ταίρι επί της Γης;
Η επιστήμη μίλησε και τους έδωσε δίκιο. Ερευνητές του πανεπιστημίου Πίτσμπεργκ στις ΗΠΑ, ύστερα από επανεξέταση 16 προηγούμενων ερευνών, στις οποίες είχαν απαντήσει 1.000 άνθρωποι, έδειξε ότι το αλκοόλ, αν μη τι άλλο, μας κάνει να βλέπουμε τους άλλους πιο ελκυστικούς.
Μάλιστα, οι ερευνητές επιχείρησαν να εξετάσουν και κατά πόσον οι άνθρωποι επιλέγουν να πίνουν επειδή έχουν αντιληφθεί αυτό το αποτέλεσμα και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν για να διευκολύνουν την κοινωνική διάδρασή τους.
Σημαντική επίδραση
Στις παλαιότερες έρευνες που επανεξετάστηκαν, οι εθελοντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα επίπεδα γοητείας ανθρώπων πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Αν και οι διαφοροποιήσεις στην αξιολόγηση δεν ήταν πολύ μεγάλες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι το αλκοόλ είχε σημαντική επίδραση σε αυτό το κριτήριο.
Εξαιτίας του τεχνητού περιβάλλοντος (εργαστήριο), στο οποίο οι εθελοντές κλήθηκαν να λειτουργήσουν, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πείραμα έδειξε πιο μικρής έκτασης διαφοροποιήσεις από αυτές που προκαλεί το αλκοόλ στα κριτήριά μας για την εμφάνιση του άλλου στην πραγματική ζωή. Επισημαίνουν δε ότι η καλύτερη κατανόηση του ρόλου του αλκοόλ στις κοινωνικές σχέσεις μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ριψοκίνδυνων ή σεξουαλικά επιθετικών συμπεριφορών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου