«Καμπανάκι» για τα αιθέρια έλαια


❱❱ Ερευνα γαλλικού περιοδικού έδειξε ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και ρυπαίνουν
Η καλή φήμη των αρωματικών χώρου που βασίζονται στην καύση αιθέριων ελαίων κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται.
Ερευνα του γαλλικού περιοδικού «60 Millions de consommateurs» με δοκιμή 12 σπρέι και πέντε αιθέριων ελαίων με φυσικά συστατικά «αντιπροσωπευτικά της αγοράς» έδειξε ότι «τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα ρυπαίνουν και εκθέτουν τις αναπνευστικές οδούς και το δέρμα σε αλλεργιογόνες και ερεθιστικές ουσίες». Για την ακρίβεια, στα προϊόντα του δείγματος εντοπίστηκαν 23 ανεπιθύμητες ουσίες.

Επίσης, επισημαίνεται ότι το λιμονένιο, η γερανιόλη και η λιναλόλη είναι οι τρεις αρωματικές αλλεργιογόνες ουσίες που εντοπίστηκαν τις περισσότερες φορές στα δείγματα. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η παρουσία τους δεν αναφέρεται στη λίστα με τα συστατικά του προϊόντος.

Το περιοδικό «60 Millions» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επιβληθεί τα προϊόντα να έχουν ετικέτες τόσο με όλες τις πιθανά αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχουν, αλλά και με στοιχεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως συμβαίνει με τα χρώματα και τα υλικά διακόσμησης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέγει τα προϊόντα που εκλύουν λιγότερες πτητικές οργανικές ουσίες. Και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, το γαλλικό περιοδικό στο σχετικό editorial του δίνει μια πολύ πρακτική και οικονομική λύση: «Αντί να αρωματίζουμε, ας αερίζουμε!».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου