Δεν λέει την αλήθεια η Διώρυγα Κορίνθου για τις κατολισθήσεις;


Την 26η Φεβρουαρίου το μεσημέρι συνέβη το δυστυχές αλλά ευτυχώς αναίμακτο περιστατικό , αυτό της κατάπτωσης των χωμάτινων όγκων και βράχων στα πρανή της Διώρυγας  κοντά στην τοξωτή γέφυρα  των αγωγών μεταφοράς λυμάτων και από την πλευρά της Πελοποννήσου .
Τότε η Διοίκηση της Διώρυγας εξέδωσε Δελτίο Τύπου  στο οποίο έκανε αναφορά  για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις  άσχετα με το εάν στην Κορινθία την ίδια ημέρα ήταν ηλιόλουστη  και η θερμοκρασία ήταν τέτοια  που επέτρεπε στον κόσμο να απολαμβάνουν το μπάνιο τους .
Σήμερα δυο εβδομάδες μετά το συμβάν μπορεί κανείς να διαβάσει σε ιστοσελίδα της Κορινθίας και ιδιαίτερα του Λαυρακιού τρία δημοσιεύματα με τίτλους
  α) Αποκλειστικό: Νέα κατολίσθηση στο ίδιο σημείο στη Διώρυγα! ( βλέπε εδώ ) β) Συγκλονιστικό: Στα 1,5 – 2,0 χιλ. κυβ. μέτρα ο όγκος της νέας κατάρρευσης στη Διώρυγα! ( βλέπε εδώ ) και γ ) Σοκ: Με ελεγχόμενες εκρήξεις θα λύσουν το πρόβλημα στη Διώρυγα του Ισθμού! ( βλέπε εδώ )                                                                                                              
   Τα σημερινά δημοσιεύματα διαψεύδουν  το Δελτίο τύπου της  ΔΙΩΡΥΓΑΣ ( βλέπε εδώ )  και αυτό διότι σε καμία περίπτωση μια όποια βροχόπτωση θα μπορούσε να δημιουργήσει   τέτοια ζημιά τεραστίων διαστάσεων που από τύχη δεν υπήρξαν θύματα τότε αλλά και τώρα που εκτελούντο εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και διάνοιξης της Διώρυγας . 
Το αποτέλεσμα αυτού του συμβάντος με αφορμή την ανύπαρκτη συντήρηση των πρανών  είναι , η δυσφήμηση της Α.Ε.ΔΙ.Κ , η δημιουργία κακών εντυπώσεων , η απώλεια εμπιστοσύνης , και η απώλεια εσόδων   ύψους  ίσως και των 200, 000 ευρώ .
Πηγή



Αυτοί αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα στη Διώρυγα της Κορίνθου
Μετά τη νέα κατολίσθηση μεγάλων χωμάτινων και πέτρινων όγκων που σημειώθηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου, η διοίκηση της Διώρυγας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, αφού συζητήθηκε η πιθανότητα να γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις σε διάφορα σημεία, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε λόγω του ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος να υποχωρήσει τώρα ή στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι χωμάτινου όγκου.
Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η διοίκηση της Διώρυγας να απευθυνθεί σε ειδικό συνεργείο που με ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης θα εξετάσει αρχικά τα αποσαθρωμένα σημεία των πρανών και στη συνέχεια με διάφορα τεχνικά μέσα θα επιδιώξει τον καθαρισμό τους.
Προς το παρόν, εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Αυτό του εμποτισμού, προκειμένου να φουσκώσει το υπέδαφος όπου είναι αποσαθρωμένο και μετά να καθαριστεί εύκολα και αυτό των εργασιών της αποκοπής των τμημάτων αυτών με ειδικά τρυπάνια.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου