Σκάνδαλο| Ποιοί έβαλαν κοριό στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας


Αληθείς αποδείχτηκαν οι καταγγελίες της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη περί κοριού παρακολούθησης στον υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο της - Διεξάγεται εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Κοριοί παρακολούθησης βρέθηκαν στο γραφείο της Ελένης Αλειφέρη ύστερα από την έρευνα κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και τη συνοδεία εισαγγελέα. Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της αφού προηγουμένως τις είχε αποκαλύψει στον εισαγγελέα Καλαμάτας ο οποίος και έδωσε την άδεια του για τη σχετική έρευνα.

Το γεγονός αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο χώρο των αστυνομικών αρχών καθώς και της πολιτικής, διότι εγείρει το ερώτημα για το ποιος , από πότε και γιατί παρακολουθούσε το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδέχεται το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης να βρισκόταν τοποθετημένο πριν αναλάβει τα καθήκοντα της η κα Αλειφέρη.

Από την πλευρά τους οι διωκτικές Αρχές άνοιξαν μεγάλο κύκλο ερευνών ενώ παράλληλα ο υπολογιστής αναμένεται να σταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για εκτεταμένη έρευνα
H ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Όσον αφορά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, έδειξε αιφνιδιασμένος από την σημερινή πληροφόρηση της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου ότι γίνεται διεξαγωγή αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας στο δικαστήριο της Περιφερείακής Ενότητας Μεσσηνίας ύστερα από δική της πρωτοβουλία για το θέμα της πιθανής υποκλοπής και παρακολούθησης του γραφείου. Στη συνέχεια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση , χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί η κα Αλειφέρη παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί έγκαιρα.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν την κατάπληξη τους μόλις έμαθαν ότι Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς δήλωσε ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι ήταν ενημερωμένος από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος παρακολούθησης αρκετές μέρες πριν. Από την μεριά του ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε ότι δεν ενημέρωσε ούτε εκείνος αλλά ούτε και η Αντιπεριφερειάρχης για το συμβάν ως όφειλαν. Ύστερα από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

    την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
    να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου