28 εκ. ευρώ έχει ο δήμος Κορινθίων καταθέσεις στις τράπεζες...!


Περισσότερα απο 28 εκατομμύρια ευρώ (28.000.000), βρίσκονται αυτή την στιγμή στις Κορινθιακές τράπεζες, στο όνομα του δήμου Κορινθίων και των νομικών του προσώπων.
Ποσό αστρονομικό όπως και να το μετρήσει κανείς και το οποίο αναμένεται μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2019 να εκτοξευθεί πάνω απο τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό θα πεί νοικοκυριό θα ισχυριστεί κάποιος και θα έχει εν μέρη δίκιο.
Κανένας δήμος δεν είναι επιχείρηση και τα λεφτά αυτά ανήκουν στους δημότες, που πληρώνουν τέλη, πρόστιμα και φόρο με προσαυξήσεις.
Ο δήμος είναι κοινωνικό εργαλείο και τα λεφτά πρέπει να επιστρέφουν στους δημότες με την μορφή έργων υποδομής, βελτίωση της καθημερινότητας και θεσμούς κοιωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς.
Να σημειώσουμε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να δεσμεύσει τα λιμνάζοντα αυτά λεφτά, για να μην χρειαστεί να κάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Διότι δεν είναι μόνο ο δήμος Κορινθίων που έχει την τάση να έχει στάσιμες καταθέσεις στις τράπεζες. Είναι πολλοί και πολλά νομικά πρόσωπα.
Είναι 100% σίγουρο ότι τα λεφτά του δήμου Κορινθίων, που με ασήμαντα επιτόκια βρίσκονται στις τράπεζες, θα τα βρεί αυξημένα ο επόμενος δήμαρχος, γιατί μέσα σε ένα χρόνο δεν μπορούν παρά ελάχιστα να απορροφηθούν.
Να θυμήσουμε ότι το 2014 στις εκλογές έγινε πόλεμος μεταξύ Νανόπουλου-Πνευματικού για τα ταμειακά διαθέσιμα που τότε ήταν μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ...!
Μέσα σε 4 χρόνια σχεδόν τριπλασιάστηκαν...!
Στην αυτοδιοίκηση υπάρχει πάντα ένα ερώτημα.
Καλός δήμαρχος είναι αυτός που κάνει έργα τα λεφτά και χρεώνεται για να κάνει ακόμα περισσότερα οφέλιμα στην κοινωνία έργα ή αυτός που κάνει συντηρητική διαχείριση και μεγάλωνει τις καταθέσεις του δήμου;;;
Ο καθένας δίνει την δική του απάντηση.
Σε μία Κορινθία που οικονομικά έχει καταρρεύσει ο δήμος Κορινθίων είναι μακράν ο καλύτερος καταθέτης των τραπεζών και ο πιο εύπορος.
Τονίζουμε και πάλι ότι τα λεφτά αυτά έχουν βγεί απο τις τσέπες των δημοτών και μόνο και δεν είναι επιχορηγήσεις ή κρατικά και Ευρωπαϊκά λεφτά.
Θεωρούνται και είναι ανταποδοτικά..!

Strret Life
Μάρτιος 2018
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου