Προβληματική η κατάσταση στο Ξυλόκαστρο


Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, αφού διάφοροι παράγοντες οδήγησαν στη μείωση των καλλιεργειών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξυλοκάστρου, Βασίλης Γκόλιας, ξεκαθάρισε ότι «η μείωση της παραγωγής στην περιοχή του Ξυλοκάστρου είναι αποτέλεσμα της ευρύτατης οικοπεδοποίησης που έφερε ο προαστιακός, ο δρόμος και γενικότερα όλα τα έργα που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή».
Παράλληλα, όμως, και σε αυτή την περιοχή μεγάλο πρόβλημα παραμένει το νερό και η υφαλμύρωση, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου, Βασίλης Γκόλιας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Εάν μου ζητήσεις να σου πω τρία προβλήματα θα σου πω νερό, νερό, νερό. Η απουσία λιμνοδεξαμενών οδηγεί σε μείωση της παραγωγής, αφού ακόμα και μέρη στα οποία δεν μπορούν να φυτευτούν εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να ζουν με άλλες καλλιέργειες». Σ
την περιοχή υποστηρίζουν ότι εάν το φθινόπωρο ήταν φυσιολογικό και δεν είχε τόση ζέστη, η παραγωγή σε λάδι και σε σταφίδα θα ήταν έως και 40%.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου