Μαύρα λαχανικά ζητάει διακαώς η διεθνής αγορά



Προµηθεύουν τα 20 κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου και σίγουρα είναι µέσα στα πράγµατα. Ο λόγος για τους 100 και πλέον εµπόρους της χονδρικής αγοράς φρουτολαχανικών, New Covent Garden, στην πρωτεύουσα του Ηνωµένου Βασιλείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για το 2018 η ζήτηση για λαχανικά µαύρου χρώµατος θα εκτοξευτεί, αφήνοντας πίσω την τάση για τα µωβ.
Σηµειώνεται ότι η τάση αυτή ξεκίνησε από το περασµένο έτος µε αυξηµένη ζήτηση για µωβ κουνουπίδι και µωβ λαχανάκια Βρυξελλών, ενώ φέτος οι καταναλωτές θα ζητούν µαύρο ραντίτσιο, µαύρο καλαµπόκι, αλλά και άλλα µαύρα λαχανικά, καθώς τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης που ασχολούνται µε την υγιεινή διατροφή προβάλλουν τη «σκοτεινή» πλευρά των λαχανικών.
Προϊόντα µαύρου χρώµατος, όπως µια ποικιλία γλυκού καλαµποκιού από τη Νότια Αµερική, παλαιωµένο σκόρδο, ραπανάκια, και οι µαύρες πατάτες Shetland ξεχωρίζουν, καθώς οι έµποροι βλέπουν να αυξάνεται η ζήτηση για σκουρόχρωµα κηπευτικά, ειδικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία του Λονδίνου.
Επιπλέον, οι χονδρέµποροι ανέφεραν ότι παρατηρούν µια σαφή αύξηση της δηµοτικότητας γευστικών και ιδιόρρυθµων σε εµφάνιση παλιοµοδίτικων ποικιλιών, όπως βλαστοί και µίνι-κουνουπίδια, ζαχαρωτά-ριγέ παντζάρια, µωβ και κίτρινα καρότα, σέλινα Fenland και κόκκινα αχλάδια William.
Οµοίως, καινοτόµες ποικιλίες, όπως τα καρότα Chantenay και µικρά παστινάκια, είναι επίσης ιδιαίτερα δηµοφιλή. Τέλος, αναδυόµενη δύναµη κρύβουν τα ασυνήθιστα εσπεριδοειδή. Τα γιγαντιαία εσπεριδοειδή, όπως τα λεµόνια Cedro, των οποίων η ψίχα, η σάρκα και το ξύσµα µπορούν να χρησιµοποιηθούν πλήρως στη µαγειρική, συµπεριλαµβανοµένης µιας γνωστής ποικιλίας ως limone di Ponza, από το οµώνυµο νησί, αποτελούν νέα τάση το 2018.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου